Avtoplin Plineks

Avtomobilska industrija gre v korak s časom. V tujini so že zelo pogosti avti na plin v prosti prodaji. Tako lahko tam kupite rabljen avto in ga prepeljete v Slovenijo. Če pa avto že imate, ga lahko predelate, da bo vozil na avto plin. To je običajno veliko bolj enostavno pa tudi ceneje. Za predelavo avta v avto na plin obiščite spletno stran http://www.plineks.si/ na kateri boste dobili več informacij.

Kje in kako ga bom pa polnil, se sprašujete. To ni več težava. Danes se jih po naših cestah vozi že toliko, da so tudi polnilne postaje razporejene po vsej Sloveniji. Po navadi jih ne opazimo. Niso tako kričečih barv kot vtičnice za električna vozila. Avto plin tako kot bencin natočimo z ročko, ki pa je za ta namen malo drugačna.

Pojavile so se tudiredke težave s poškodbami vozil, ki so uporabljala avto plin. Vendar le pri vozilih, ki so jih predelali ljubitelji avtov sami doma. Če je predelava profesionalno opravljena, vse tesni tako kot mora. Zato ne more priti do kakšnih poškodb notranjosti in ste lahko brez skrbi. Avto bo pravzaprav delal še dlje kot če ga ne bi odpeljali na predelavo. Motorju se lahko po posegu življenjska doba zveča za kar trideset odstotkov.

Mnoge potencialne uporabnike skrbi tudi morebitni neprijetni vonj po plinu v vozilu. Tega prav zagotovo tam ne bo. Avto plin je varen in v kvalitetno predelanem vozilu ne more priti v kabino. Manj moteči pa bodo postali tudi izpuhi na zadnji strani vašega vozila. Precej manj bo trdih delcev, ki dajejo izpušnim plinom grdo črno barvo.

Zakaj takega avta še ne morem kupiti v vsaki trgovini z vozili v Sloveniji? Zakaj jih ne delajo v Novem mestu? Marsikdo bi ga z veseljem kupil. To je možno med drugem na Nizozemskem in v Veliki Britaniji. Žal avto na plin pri nas še ni dovolj razširjen, da bi jih začeli uvažati. Nakup rabljenega v tujini nam po prinesel dodatne skrbi in papirje. Vedno pa lahko daste predelati svoj avto in brzite okrog na avto plin.

Comments are disabled