Cena toplotne črpalke voda voda je odvisna od številnih faktorjev

Ko se odločate za vse možne investicije v svojo hišo, morate seveda imeti okviren preračun stroškov, da tudi veste, kaj si lahko privoščite in česa ne, prav tako pa tudi kakšne so možnosti za financiranje naložbe v toplotno črpalko. Prav pri toplotnih črpalkah pa vam svetujem, da ne gledate najprej na ceno, temveč pogledate, ali toplotna črpalka voda voda pride pri vas v poštev ali pa je boljša naložba v kakšen drug energetski vir na vaši lokaciji.

Prav tako pa tudi upoštevajte, da se za napravo toplotna črpalka voda voda cena razlikuje glede na vašo lokacijo in naravne danosti, prav tako pa tudi glede zmogljivosti, torej v na prej nikakor ne morete predvideti, koliko vas bo toplotna črpalka voda voda stala in kakšno ceno bo imela. Točno to vam bodo odgovorili, če boste odgovor iskali na strani podjetja Štrus, kjer sicer imajo objavljen nek cenik, vendar pa toplotna črpalka voda voda ni vmes, saj je enostavno preveč različnih dejavnikov, ki vplivajo na ceno. Vsekakor pa vam bodo v Štrus podjetju svetovali, da sicer poglejte in upoštevajte strošek, vendar pa se lahko le – ta bistveno spremeni na podlagi tega, kako visoko subvencijo boste prejeli oz. do kako visoke subvencije ste upravičeni.

Le – ta se razlikuje tudi glede na to, za kakšen namen boste TČ uporabljali, najvišji znesek, na katerega lahko računate, pa je v višini 2.000 €, kar pa je zagotovo že tak znesek, ki ga morate pri kalkulaciji stroškov upoštevati.

Comments are disabled