Dodatno zavarovanje za tujino je najdražje, če ga nimate

coris

Poletje je čas dopustov, so pa tudi ostali meseci primerni za dopuste v tujini, če ni govora ravno o bližnjih krajih ali pa si želite na smučanje v tujino. Kakorkoli že, dopust vsak komaj da pričakuje in prav gotovo si nihče ne želi, niti pomisli ne, niti pričakuje ne, da bi se mu lahko pripetila nesreča, zaradi katere bi nujno potreboval zdravniško pomoč. Za kakšne bolezni ali prehladi ni problem, se jih da rešiti v večini primerov z obiskom lekarne, vendar kakšna nesreča pa vsekakor zahteva zdravniško pomoč. Kaj je v tem primeru res nujna zadeva, da jo imate? Dodatno zavarovanje za tujino, seveda. Zdravniško pomoč boste seveda prejeli, ampak ali imate dovolj denarja na računu, da lahko krijete nekaj tisoč ali deset tisoč evrov škode? Tudi če ga imate, ga je škoda.

 

Dodatno zavarovanje za tujino vam pomaga tudi privarčevati ogromne vsote denarja ob nesrečah

Pri kakšnih zlomih se morate zavedati, da so stroški lahko res hitro zelo visoki. Že sam prevoz z rešilcem nekaj stane, potem je tu še vsa zdravniška pomoč, oskrba v bolnišnici nekaj dni, potem še priprava na letalski prevoz … nič čudnega, da se stroški tako hitro seštevajo in kaj hitro pridemo na nekaj deset tisoč evrov škode. V kolikor pa imamo sklenjeno dodatno zavarovanje za tujino, pa teh stroškov ni.

Sicer se nekako svetuje, da za manjše stroške zneske kar sami pokrijete in ob prihodu domov uveljavljate vračilo stroškov, saj boste tako tudi najhitreje uredili pri zdravniku, saj dodatno zavarovanje za tujino vključuje seveda asistenco tistega ponudnika, pri katerem imate dodatno zavarovanje za tujino sklenjeno, vendar pa se zavedajte, da mora ta ponudnik vseeno vzpostaviti kontakt, kar pa ni vedno takoj in zato je najlažje, da kljub temu, da imate dodatno zavarovanje za tujino sklenjeno, manjše stroške poravnate kar sami, dobili pa boste seveda nazaj čisto vse.

Comments are disabled