Ekološko pohištvo za vaš dom!

Tudi pohištvena industrija gre v korak s časom in vse pogosteje sledi ekološkim prizadevanjem. Še posebej je to izrazito pri proizvodnji tako imenovanega »ekološko pohištvo«.

Izdelava ekološkega pohištva se začne že pri samem pridobivanju lesa. Pomembna sta tako vrsta lesa kot tudi njegovo poreklo, še posebej pri ivernih ploščah, za katere veljajo izredno strogi evropski predpisi. Les namreč veliko pove o samem vzdrževanju gozdov, iz katerih ga pridobivajo in pa o okolju ter njegovih vplivih, v katerih drevesa rastejo. Če boste pri izbiri ekološkega pohištva imeli na voljo ta podatke, boste lažje ocenili ali je bil uporabljen les izpostavljen kakšnim škodljivim vplivom okolja.

Izrednega pomena pri izdelavi ekološkega pohištva je zagotovo uporaba nestrupenih barv in lakov, brez vsakršnih škodljivih hlapov. Izdelovalci takšnega pohištva bo pozitivne lastnosti le-tega zagotovo izpostavili in jih tudi ustrezno označili oziroma podkrepili s certifikati, ki dokazujejo neškodljivost in primernost pohištva za ekološkega pohištva. Z nakupom ekološkega pohištva pa se tudi znebite težav z negovanjem lesenega pohištva.

Comments are disabled