Inovativna rešitev za ogrevanje

Grelni paneli

Pogosto se zgodi, da ogrevalni sistem predstavlja velik izziv pri načrtovanju in vgradnji. Še posebej je to očitno v objektih, ki niso bili zgrajeni z namenom vključitve sistema, za katerega se odločamo. Morda bo vgradnja novega sistema zahtevala obsežna in draga gradbena dela, morda pa preprosto ni mogoče najti ustrezne rešitve s sistemom, ki ga imamo v mislih. V vsakem primeru je pametno razmisliti o nekaterih inovativnih rešitvah, ki ne prinašajo toliko komplikacij.

IR paneli – ogrevanje brez komplikacij

IR grelni paneli predstavljajo zelo posrečeno možnost za vgradnjo ogrevalnega sistema v končane objekte, saj ne zahtevajo posebnih gradbenih del. Sicer imamo na voljo še nekaj enostavnejših rešitev, ki pa so večinoma bolj zasilne – na primer uporaba prenosnih električnih radiatorjev in podobnih grelnih teles. V primerjavi s temi je z IR paneli ogrevanje bistveno bolj učinkovito in edino primerno za resno ogrevanje stanovanjskih ali drugih prostorov.

Komplikacij pri vgradnji takšnega sistema skorajda ni. Še največ težav bo povzročal izračun površin in načrtovanje postavitve posameznih panelov, a ko pripravimo optimalno razporeditev glede na prostor, smo že na poti do učinkovitega ogrevanja. Grelni paneli so cenovno dostopni in razpoložljivi v najrazličnejših dimenzijah in zmogljivostih, namestitev pa je povsem enostavna.

IR paneli ogrevanje omogočajo celo v objektih, ki niso nikakor pripravljeni na vgradnjo kakršnega koli ogrevalnega sistema. Dobro se obnesejo tudi v kočah, zidanicah, počitniških hiškah in podobnih objektih. Seveda morajo biti grelni paneli oskrbovani z električno energijo, zato je zelo dobrodošlo, če je objekt povezan v električno omrežje, a celo to ni nujno – ker je z IR paneli ogrevanje učinkovito in varčno, lahko vir elektrike predstavlja tudi domača elektrarna na sonce, veter ali vodo.

Vsekakor gre za ogrevanje brez komplikacij. Če k temu dodamo še dejstvo, da so grelni paneli cenovno ugodni in nadvse učinkoviti tudi na dolgi rok, je to gotovo prava rešitev za mnoge primere.

Comments are disabled