Izbira brisalcev za naše vozilo

brisalci za avtoDel odgovornega voznika je, da ima vedno delujoče brisalce. Seveda pa pride čas, ko jih je treba zamenjati, saj ne delujejo več dobro. Ne glede na to ali živimo v mokrem ali sončnem podnebju, moramo imeti poskrbljeno, da imamo prave avtomobilske brisalce nameščene na našem vozilu. Res pa je, da jih lahko velikokrat zanemarimo, saj opazimo, da ne delujejo dobro šele, ko izgubijo funkcionalnost. V podjetju Silux smo strokovnjaki za vse, kar se tiče avtomobilov, nadomestnih delov in varne vožnje. Zato vam bomo v tem vodiču prikazali vse, kar potrebujemo, da izberemo popolne nove brisalce za avtomobil.

Ogromna izbira različnih modelov brisalcev

Ko izbiramo katerikoli avtomobilski del, imamo veliko možnosti. Tukaj govorimo o različnih modelih, vrstah in velikostih avtomobilskih brisalcev. Vse to nas lahko zmede, saj se počutimo preobremenjeni z izbiro. Na naši spletni strani www.silux.si boste našli vse možne vrste brisalcev, ki pašejo na osebna, kot tudi gospodarska vozila.

Velikost avtomobilskih brisalcev

To je najpomembnejša lastnost, ki jo imajo avtomobilski brisalci. Če izberemo prevelike, jih ne bomo mogli pravilno namestiti, premajhni pa ne bodo učinkoviti. Če še vedno imamo avtomobilski priročnik, lahko tam zasledimo priporočeno velikost samih brisalcev. Lahko pa tudi uporabimo spletne brskalnike, ki nam bodo to informacijo hitro podali. Vedno pa imamo možnost, da preprosto izmerimo stare brisalce in kupimo nove z enako dolžino.

Naj bo na steklu vozila guma ali silikon?

Najpogosteje lahko najdemo avtomobilske brisalce z gumijastimi rezili. Kvaliteta in vzdržljivost gume se razlikujeta od proizvajalca do proizvajalca. Guma je tudi cenejši in bolj razširjen material kot ostali.

Poznamo pa tudi silikonska rezila brisalcev, ki uporabljajo veliko novejšo tehnologijo. Taki brisalci so veliko bolj vzdržljivi, vendar obenem tudi malo dražji.
Tretja izbira pa so obloženi brisalci, ki so gumijasti, vendar so obloženi z dodatnim materialom, kot je grafit ali teflon. To daje dodatno vzdržljivost rezilom, saj se veliko počasneje obrabljajo.

Težava namestitve brisalcev za avto

Zadnja stvar, ki jo moramo preveriti pred nakupom brisalcev za avtomobil, je težavnostna stopnja namestite. Nekateri imajo svoj prireditveni mehanizem, kar jim zmanjša kompatibilnost z rokami za brisalce. Dosti novih pa ima univerzalni mehanizem za pritrjevanje, ki ga lahko namestimo na vsake roke, kar nam močno olajša in pohitri zamenjavo.

Comments are disabled