Izdelava ostrešja brez poškodb

izdelava ostrešja

Kako pomembna je streha nad glavo, je pove že to, da se je v jeziku ustalil izraz »biti brez strehe nad glavo«. V prenesenem pomenu se tako pove, da je posameznik ostal brez doma. Fraza pa je tudi dobesedno zelo resnična, saj brez nje v stavbi ni mogoče živeti. Njena glavna naloga je zaščititi stavbo in prebivalce pred vsemi vremenskimi vplivi in škodljivci. Ti bi brez nje zlahka prišli v vaše stanovanje, kjer bi vam naredili ogromno škodo. Da vaše domovanje ne utrpi poškodb, je nadvse pomembna pravilna izdelava ostrešja. Nosilno ogrodje mora izdelati skupina mojstrov, ki se tega dela niso lotili prvič.

Izdelava ostrešja je delo skupine

Kakovostna izdelava ostrešja je mogoča, le če se je lotijo vsi mojstri, ki so potrebni pri tem. Vrhnji namreč sestoji iz različnih materialov in delov. Namestitev vsakega zahteva svojega mojstra. Beseda teče o gozdarjih, tesarjih, gradbenikih, krovcih in kleparjih. Najbolje je, če izdelava ostrešja poteka pod nadzorom enega podjetja. Ali takšnega, ki že ima vzpostavljeno sodelovanje z vsemi naštetimi delavci. Če se ti med sabo poznajo, so že utečeni in znajo delati v harmoniji. Usklajena in pravilna izdelava ostrešja bo zagotovila odličen končni izdelek. Ker je večina ostrešij izdelana iz lesa, boste potrebovali hlodovino. Pri poseki morajo biti prisotni gozdarski tehniki ali gozdarji. Le tako bo vse storjeno na pravi način, brez poškodb ljudi in hlodov.

Izdelava ostrešja, ki bo popolno

Ti bodo vedeli tudi to, kako je treba skladiščiti material, da se bo osušil do priporočene mere. Ko se spravi v skladišče, se premaže s posebno pasto. Na tak način se prepreči prehitro sušenje. To bi namreč privedlo do razpok. Za dodatno preprečevanje teh se les namaka v vodi ali škropi z njo. Poskrbljeno mora biti tudi za kroženje zraka v prostoru. Ko v materialu ostane približno 16 odstotkov vlage, je pripravljen za uporabo. Lahko se začne izdelava ostrešja. Tej sledijo še druga dela, ki so potrebna, da je pokrivalo nepremičnine dovršeno.

Comments are disabled