Je boljša stevia ali beli sladkor?

Radi posegate po sladkem, ker vam je ta okus všeč in brez sladkega ne zdržite dneva? Potem se soočate z zasvojenostjo s sladkorjem, prepričani pa smo, da ste zasvojeni z navadnim belim trsnim sladkorjem, ki zasvojenost tudi povzroča, medtem ko naravna sladila te zasvojenosti ne povzročajo. Med taka sladila spada tudi stevia, ki se dobi tudi v podjetju Hiša zdravja, kjer si lahko izbirate to sladilo med tabletami in med prahom. Glede na to, da stevia ne povzroča odvisnosti od sladkega, je povsem jasno, da je to boljša izbira, hkrati pa svojega zdravja ne boste nič uničevali, četudi boste stevie zares veliko pojedli. Z njo boste lahko uživali v sladkih pregrehah kolikor koli boste hoteli, pa vam to ne bo prav nič škodilo.

Je stevia kaj škodljiva?

Dobri dve desetletji nazaj se je stevia začela malo bolj na veliko prodajati in so po njej posegali malo več. Vendar pa so ljudje kar hitro začeli dvomiti o tem, kako zelo zdrava je stevia. Marsikdo je trdil namreč, da povzroča težave prebavilom in prebavi. Vendar pa so kmalu za tem naredili dodatne raziskave, ki so potrdile ravno obraten učinek, in sicer da stevia pomaga pri prebavi in na splošno zdravju prebavilom. Če pa dodamo še primerjavo z navadnim sladkorjem, ki v telesu nenadno dvigne inzulin in ker sladkorju manjkajo snovi, ki bi mu pomagale, da se lahko sladkor tudi razgradi, pride do tega, da se sladkor v telesu pretvori v maščobo.

Kje se lahko stevia kupi?

Težav s tem danes ni več, vendar pa glede na to, da je prav, da si kupite pravo stevio, kateri ni nič dodanega, je ena od dobrih trgovin Hiša zdravja. Predvsem pa morate pri stevii najti tudi takšno, ki je kvalitetna, saj manj kot je kvalitetna, bolj bo grenka in več je boste porabili.

Comments are disabled