Je ta domena še prosta?

Preveri domeno

Preveri domeno in ugotovi, ali je še prosta! Vsaka spletna domena ali url naslov je namreč popolnoma unikaten. Dve spletni strani ne moreta imeti enakega url-ja. To pomeni, da lahko vsak, ki želi imeti svojo spletno stran, izbira le med spletnimi url naslovi, ki še niso zasedeni. Preden se torej odloči za ime spletne strani, naj torej preveri domeno ter tako ugotovi, ali je že zasedena. V primeru, da je ta še prosta, pa naj jo čim prej rezervira oziroma zakupi, saj v nasprotnem primeru že v naslednjem trenutku to lahko stori kdo drug!

Še vedno veliko možnosti

Čeprav je veliko dobrih domen že zasedenih, pa je med njimi še veliko tistih, ki so še vedno proste. Ko se domisliš kakšne dobre ideje, zato takoj preveri domeno, da vidiš, ali je še prosta ali ne. Dobra ideja ti namreč prav nič ne pomaga, če je določen url naslov že zaseden. Zaradi tega je pred izbiro domene pametno izbrati več možnosti, preveriti ali so še proste, in se nato odločiti, katero izmed prostih domen izbrati. Ob tem je treba izbrati še primerno končnico, ki je v Sloveniji največkrat kar .si, seveda pa so na izbiro tudi druge. Vsekakor je možnosti izbire še veliko, zato ti ni treba skrbeti, da se ne bi našla tudi odlična in privlačna spletna domena zate!

Preveri domeno še danes!

V primeru, da si želiš točno določenega url spletnega naslova oziroma domene za svojo spletno stran, čim prej preveri domeno, ki si jo izbral. Tako boš takoj izvedel, ali je še prosta in ali je sploh še smiselno razmišljati o njej. V primeru, da je določena domena že zasedena, pa še malo razmisli in zagotovo se boš spomnil še kakšne boljše ideje. Za mnenje ali nasvet lahko vprašaš tudi koga drugega in tako preveriš še, kaj si o tvoji izbiri misli kdo drug. Včasih se nam osebno zdi neka ideja zelo dobra, a se izkaže, da je všeč le nam in nikomur drugemu. Če nameravamo postaviti spletno stran zaradi posla, potem je gotovo pomembno, da je izbrana domena všeč čim več ljudem.

Comments are disabled