Kaj je gelish?

Tehnik za urejanje nohtov je danes kar nekaj in čisto vsak postopek ima svoje ime. Sta pa zadnje čase najbolj v ospredju izraza gelish in gelirani nohti. Na hitro na las podobna izraza sta nekaj povsem drugega, ko začnemo enkrat razlikovati. Gelish oz. permanentno lakiranje nohtov je pravzaprav skoraj da na las podobno klasičnemu lakiranju nohtov, le da se uporabi veliko bolj obstojen lak, ki se posuši pod UV lučko v 2 minutah, nato pa lahko z rokami delate kar si zaželite.

jessica-gelerationLahko tudi pomivate posodo z vročo vodo, pa se struktura ne bo spremenila, prav tako uporabljate čistila ali pa kar koli drugega ne da bi si poškodovali nohte. Se pa permanentno lakiranje nohtov popolnoma razlikuje od geliranih nohtov, pri katerih gre za umetne nohte, ki so pritrjeni na naraven noht s posebnim lepilom in se jih je možno »znebiti« najprej s piljenjem in šele nato se lahko uporabi določena raztopina. Če pa pogledamo, kako se permanentno lakiranje nohtov odstrani, pa se nanje samo nanese posebna raztopina in v 10 minutah, so nohti brez laka. Lahko se sicer uporabi tudi povsem naraven aceton, vendar pa se vam lahko zgodi, da boste imeli kakšne poškodbe na nohtih.

Kljub precej veliki podobnosti v izrazu, gre torej za dva popolnoma različna postopka in tudi za različen izgled, da o ceni raje ne govorimo. Za permanentno lakiranje nohtov je treba odšteti okoli 30 €, za gelirane nohte pa kar okoli 50 – 60 €, pri čemer je treba tako pri eni kot pri drugi metodi postopek obnoviti vsaj enkrat na mesec.

Comments are disabled