Kakavovo maslo je balzam za človeško kožo

Kakavovo maslo meta

Ob pravilni uporabi in pod rokami strokovnjaka je kakavovo maslo pravi balzam za človeško kožo. Ni pa potrebno, da ste prav veliki strokovnjak oz. strokovnjakinja, da bi znali pravilno uporabiti to maslo za kožo oz. da bi nanjo kar čim bolje učinkovalo. V kolikor upoštevate nekaj preprostih nasvetov, sem prepričan, da boste znali to čudovito mazilo uporabljati kar sami. Namreč, zgolj nanesti ga morate na kožo ter nekoliko počakati, da se spremeni v tekoče olje in ga nato s krožnimi gibi vtreti v vašo kožo. Pri tem bo kakavovo maslo oddajalo zelo prijeten aromatičen vonj ter poskrbel, da bo vaša koža primerno navlažena ter prožna.

Kakavovo maslo za kožo je zelo primerno tudi za uporabo poleti, ko je človeška koža najbolj suha in najbolj potrebna dodatne vlažitve

Pred uporabo lahko kakavovo maslo tudi stopite, in sicer tako, da ga daste v za to primerno skodelico (čajna skodelica je kar primerna), ga postavite v toplo vodo in počakate, da se stopi. Uporabljate ga lahko kot samostojno mazilo ali pa v kombinaciji še z drugimi kremami. Tako npr. lahko kakavovo maslo poleti uporabljate v kombinaciji z zaščitno kremo proti soncu, saj se le – to odlično veže s praktično vsako drugo kremo. Vaša koža pa vam bo izredno hvaležna, saj ima kakavovo maslo ogromno hranilnih snovi, hkrati pa preprečuje nastanek suhe in neprožne kože. Kakavovo maslo bo vašo kožo naredilo svileno mehko ter hkrati tudi malenkostno lesketajočo, kar bo še posebej všeč vsem damam, ki so rade lepe in opažene. Kakavovo maslo tudi zelo dobro učinkuje na regeneracijo kože, saj je tudi zelo dobro za uporabo v primeru, da ste se nekoliko preveč izpostavljali soncu in so vam zato na koži nastale opekline. Zato je zelo priporočljivo, da se kakavovo maslo vedno nahaja v omarici z domačo lekarno, naj pa bo ta na sobni temperaturi, v suhem in temnem prostoru.

Comments are disabled