Kako kupiti Bitcoin brez matematike

bitcoin

Kriptografija je veda o matematičnih tehnikah, s pomočjo katerih se zavaruje podatke. Ime je nastalo iz grških besed kryptos in graphein, kar dobesedno pomeni skrit zapis. Če zanjo niste vedeli že iz matematike in zgodovine, saj se je uporabljala med drugo svetovno vojno, jo poznate iz slavne knjige. Tiste, katere avtor je Dan Brown, in govori o specialisti, ki je z njo pomagala slavnemu profesorju rešiti vrsto ugank. Moderna raba se nanaša tudi na kriptovalute. Te temeljijo na omenjeni vedi. Eden od načinov, kako enostavno kupiti bitcoin, je ta, da ostanete rudar. Ta pa je preprost le za nekoga, ki ima pravo programsko opremo in zmogljiv računalnik. Še več, dobro mora poznati pravila matematike. Posamezniki brez naštetega bodo želeli vedeti, ali obstaja še kakšen način, kako kupiti Bitcoin.

Kako kupiti Bitcoin za nerudarje

Če niste programer in se sprašujete, kako enostavno kupiti Bitcoin, se je najbolje odločiti za nakup v menjalnici. To je le ena opcija. Poleg teh dveh imate še več možnosti, kako kupiti Bitcoin. Kupite ga lahko od koga v bližini. Za to obstaja spletna stran, na kateri se lahko brezplačno registrirate. Na tej angleško govoreče osebe ne bodo več potrebovale napotkov, kako kupiti Bitcoin. Zasnovana je namreč sila preprosto. Plačate jih lahko s Paypalom ali bančnim nakazilom. Tukaj pa je digitalno valuto mogoče tudi prodati. Prodajalci so lahko rudarji, ki za vsako uspešno ustvarjeno verigo blokov pridobijo kar petindvajset bitcoinov. Uspešen rudar lahko kaj hitro zbere dovolj denarja.

Kako kupiti Bitcoin na najlažji način

Je mogoče še kako kupiti Bitcoin? Odgovor je: vsekakor. Ponudniki izdelkov ali storitev lahko sprejemajo plačila v obliki elektronskega denarja. V določenih državah je ta legalen in popolnoma sprejemljivo sredstvo za plačevanje. Slednje je namreč z njim lažje in varnejše kot s kreditno kartico. Pomaga že to, da ni vpletena nobena tretja oseba. Plačilo se opravi v spletni denarnici, pa tudi na mobitelu. Izvedba je lahka, saj je potrebno le dvoje: vnos prejemnikovega naslova in zneska in pritisk na gumb Pošlji.

Comments are disabled