Kako ugotoviti stanje nepremičnin zastavljenih na dražbah?

Dražba za stanovanje v Ljubljani

Možnost je le ena – prepričajte se na lastne oči. Dolžnik oziroma sodišče je dolžno organizirati celoten ogled nepremičnine, ki jo kupujete. Ko se boste tega ogleda torej udeležili, boste lahko na lastne oči videli, v kakšnem stanju je predmet dražbe. Ljudje namreč z svojimi stanovanji pristanejo na dražbah iz različnih razlogov; ne plačevanja položnic za elektriko, vodo ali celo komunalo. V teh primerih je lahko za pričakovati, da njihovo stanovanje nebo v najboljšem stanju. Če pa bo izgledalo v dobrem stanju, vedno poprašajte, kakšen je bil razlog, da je ta nepremičnina pristala na dražbi.

Včasih je sicer veljalo, da se na dražbah prodajajo večinoma stare nepremičnine, a danes po najnovejših podatkih ni več tako. Na javne dražbe namreč vse več zahajajo tudi novogradnje, kar pa pobere tudi veliko zanimanj. Ker so na dražbah cene vedno nižje, se namreč predvsem novo grajeni objekti podajo izjemno hitro, ter pritegnejo veliko kupcev. Javne dražbe pa niso le kupovanje stanovanj in hiš, ampak še mnogo več. Na javnih dražbah najdemo vse od avtomobilov, televizorjev, motornih vozil, računalnikov in celo umetnin! Če torej nekaj rabite, se pred nakupom vsekakor pozanimajte o trenutnih dražbah, saj je velika možnost, da želen predmet najdete kar tam.

Pred nakupom pa se podučite še o ostalih pomembnih informacijah, kot so potek dražbe in vaše obveznosti, ki jih morate izpolniti za udeležitev. Vse od plačila varščine pa do kraja in časa javne dražbe, je vsekakor zelo pomembno predelati. Vsekakor se ne bojte tvegati, a če nimate dovolj financ, se naučite tudi pravočasno odnehati – tako ne bo prišlo do neželenih izgub. Morda vaša prva udeležitev dražbe ne bo najbolj uspešna, a s časom boste dobili samozavest ter znanje in zagotovo po najugodnejši ceni kupili svojo nepremičnino ali premičnino.

Comments are disabled