Kakšen telefon izbrati za starejšo osebo?

Starejši ljudje le s težavo sledijo vsem tehnološkim spremembam in žal se nekateri celo nikoli na vse ne morejo privaditi. Zato morajo biti GSM telefoni za starejše prilagojeni njihovemu poznavanju tehnologije, sicer jim prav nič ne bodo koristili. Iz lastne izkušnje vam lahko povem, da morajo GSM telefoni za starejše imeti velike tipke, saj po pravilu starejši ljudje slabše vidijo.

Eden takšnih je moj oče, ki uporablja telefon znamke Alcatel 2004C, kateri ima dovolj velike tipke, da lahko na njih vidi celo brez očal, zaradi česar je izredno vesel. Hkrati pa je ta telefon med cenejšimi GSM telefoni, saj stane zgolj 45 EUR, vsekakor pa zmore, da se moj oče javi na telefon, koga pokliče ter morda enkrat na mesec napiše kratko SMS sporočilo. Odkar ima ta telefon z velikimi tipkami, pokliče celo tudi takrat, ko nima kaj dosti za povedati, pove le to, da je to fantastičen aparat, saj ne rabi očal, da lahko upravlja z njim.

GSM telefoni za naše očete in mame ali dedke in babice morajo biti takšni, da so enostavni za uporabo in da nimajo preveč dodatnih funkcij, saj jih oni tako ali tako ne znajo uporabljati, hkrati pa jih tudi prav nič ne potrebujejo. GSM telefoni za starejšo generacijo naj ne omogočajo funkcije interneta, saj oni le – to sprožijo nenamerno in si s tem samo višajo mesečni strošek. GSM telefoni za njih morajo biti enostavno takšni, da omogočajo klicanje in pisanje kratkih SMS sporočil, vse ostale funkcije so za starejše brezpredmetne.

Comments are disabled