Kje lahko preverimo normative za čistilke?

Čistilni servis Valina

Čistilni servisi zaposlujejo osebe, ki jim pomagajo pri opravljanju njihovega dela. Najpogosteje so pri njih zaposlene že izkušene čistilke ter čistilci, ki dobro vedo, kaj je kakovostno čiščenje, ki je opravljeno hitro in učinkovito. Seveda ne gre brez določenih vrhunskih naprav, sredstev ter pripomočkov, ki jim pri tem pomagajo. Vsakemu zaposlenemu pa je potrebno odmeriti tudi čas dela in točno določiti površine čiščenja. Temu strokovno lahko rečemo normativi za čistilke oziroma čistilce.

Nastali so na utemeljenih dejstvih

Mnogi čistilni servisi, ki se odpirajo na novo, morajo zaposliti tudi določeno ekipo čistilcev, ki bo za njih opravljala delo. Take osebe so lahko zaposlene na najrazličnejše načine, nekatere za redno, spet druge za točno določeno obdobje. Za vse pa velja, da morajo glede na način zaposlovanja imeti primerno pogodbo, v kateri so določeni tudi posebni normativi za čistilke oziroma čistilce. Taki normativi so nastali na podlagi utemeljenih dejstev in zelo natančno določajo, kakšna je dnevna norma vsakega zaposlenega v čistilnih servisih ter podobnih podjetjih.

Normativi za čistilke so določeni tudi za časovne intervale

Normative za zaposlene v čistilnih servisih lahko določimo na posebni spletni strani. Tudi zaposleni, ko s podjetjem podpišejo pogodbo o čiščenju, lahko preverijo, ali se vse sklada s tem, kar so podpisali. Tako si lahko preberejo, kaj sodi med dnevno, kaj med mesečno in kaj med letno čiščenje.

Dnevno čiščenje vsebuje čiščenje, ki se navezuje na izpraznitev košev, pepelnikov, odnos smeti v zabojnike, brisanje delovnih površin ter miz, ki so proste, brisanje okenskih polic, kljuk in prstnih odtisov na vratih ter s preostalega pohištva, čiščenje in tudi dezinfekcijo sanitarij, nameščanje toaletnih brisač ter papirja za WC, vlažno brisanje tal, pometanje glavnega vhoda ter podobno. Tako čiščenje se izvaja enkrat na teden, in sicer od ponedeljka do petka. Ob sobotah ter nedeljah se izvaja tako imenovano dežurno dnevno čiščenje.

Mesečno  čiščenje po normativi  zahteva temeljito čiščenje stenske keramike ter WC zračnikov, čiščenje vseh vrst radiatorjev ter stolov, foteljev, omar, pohištva vseh vrst, tabel in ograj in tudi čiščenje košev za smeti.

Več o normativih in standardih za čistilke si preberite na spletni strani podjetja Valina čiščenje.

Comments are disabled