Kolikšna je poravnava denarja v primeru raznih nesreč?

Poravnava-Odskodnina-logoČe ste žrtev prometne nesreče ali pa poškodb na javnem ali na delovnem mestu, je vsekakor dobro, da ste seznanjeni z nekaj stvarmi, ki bodo omogočile, da bo denarna poravnava za nezgodo čim boljša. Namreč, veliko je primerov, ko ljudje sploh ne vemo, da nam pripada poravnava posledice nezgod, ki  pa so lahko zelo hude in dostikrat tudi ovirajo naše vsakdanje življenje in konec koncev tudi sredstva za preživetje. Pogledali si bomo nekaj stvari, ki jih je dobro vedeti, da bo denarna poravnava ob nezgodah čim večja, predvsem pa primerna in pravična, (če je to sploh mogoče) glede na posledice, ki jih je terjala nesreča.

 

Kako je poravnava odškodnine lahko bolj pravično dodeljena? 

Preden začnemo govoriti o tem, kako težko je življenje še takrat, ko nam za nezgode denarna poravnava ni pravično dodeljena, naj povemo, da je najboljša možnost tista, ki jo lahko sami zavestno izvedemo, in sicer da se nesrečam preprosto izogibamo. Ker pa žal to ni vedno v naši moči, pa si poglejmo, kakšna je poravnava denarja v primeru raznih nesreč in kaj lahko storimo, da so nam nezgode, če že pride do njih, čim bolj poplačane.
Najprej je treba vedeti to, da ko smo enkrat žrtev nesreče, nam pripada neke vrste odškodninska poravnava. Merilo, kolikšen bo znesek poravnave, pa je odvisen od tega, kako dobre dokaze o nesreči imamo ter tudi od tega, kako hude poškodbe smo utrpeli ob nesreči. Čisto informativno lahko rečemo, da na primer že sam obisk pri zdravniku ali na urgentnem centru lahko pripelje do izplačil do 1500 evrov, kar pa seveda zopet temelji na posledicah. V primeru hudih poškodb pa bo ta poravnava bistveno višja, saj tu govorimo o amputacijah in invalidnosti do konca življenja, kar pa nam denarno lahko sicer prinese tudi do petsto tisoč evrov. Vseeno pa ostanite raje previdni, saj imamo vsi samo eno telo.

Comments are disabled