Koloidno srebro je odlična izbira!

Koloidno srebro je odlična izbira v boju proti številnim boleznim, tudi tistim, za katere bi sicer morali jemati sintetične antibiotike. Uporabljamo ga lahko tudi kot sredstvo, s katerim odstranimo mikrobe z različnih predmetov, kot so zobne krtačke, na katerih je ogromno mikrobov, ki jih sicer ne vidimo, a so kljub temu tam. Si lahko predstavljate, da je v naši okolici tako veliko število mikroorganizmov, mi pa jih niti ne vidimo? Nekateri so bolj škodljivi, drugi manj. Povzročijo pa lahko resne bolezni, ki se lahko brez ustreznih zdravil končajo tragično. Zakaj bi se morali bati teh majhnih, a škodljivih živih bitij, ko pa obstaja koloidno srebro?

Vsi se spomnimo detektiva Monka, ki je bil obseden s čistočo, seveda z razlogom. Obsedeno umivanje rok, odstranjevanje prašnih delcev z oblek, čiščenje zobne krtačke z vročo vodo… V nanizanki se nam je zagotovo zdel smešen in smo se ob njegovi obsedenosti neznansko zabavali, a če malce pomislimo, se dejansko začnemo zavedati, da je okrog nas življenje, ki ga ne vidimo, pa kljub temu vpliva na nas. Morda bi moral detektiv Monk za odstranjevanje teh majhnih živih bitij uporabljati koloidno srebro? Malce šale, a v njej je tudi ogromno resnice.

Koloidno srebro je primerno tudi za dezinfekcijo pitne vode. Splošno znano je, da so v vodi številni mikroorganizmi, zaradi katerih lahko voda postane škodljiva za pitje. Predvsem, če se znajdemo v naravi in nismo prepričani, da voda, ki jo pijemo, ni okužena. V naravi pogosto pride do poškodb- bodisi se opraskamo ob kakšno vejo, bodisi se spotaknemo ob drevesno korenino in se poškodujemo – nastane rana. Poškodovana koža je odlična priložnost za mikroorganizme, saj jim omogoči vstop v telo. V takšnem primeru lahko rano oskrbimo s koloidnim srebrom in na tak način poskrbimo, da bodo škodljivi mikrobi ostali tam, kjer morajo biti – nikakor pa v našem telesu!

Comments are disabled