Krovstvo in uporaba različnih strešnih kritin

krovstvo libelagroup

Krovska dela in podjetje za krovstvo potrebujete, če ste se odločili za obnovo stare in dotrajane strehe, ali pa je potrebno prekrivanje strehe za novogradnjo. V vsakem primeru je potrebno zagotoviti kakovost kritin ter ustrezno izolacijo, saj s tem znatno prispevate k nižjim stroškom ogrevanja, pri čemer se ne ustvarjajo toplotne izgube.
Pri izbiri izvajalca del je potrebno razmisliti tudi o drugih storitvah, kot je na primer izdelava in izolacija ostrešja ter odstranitev in odvoz starih kritin. Stavbno kleparstvo in krovstvo naj stremita k cilju varčnosti, ugodnosti, kakovosti in obstojnosti. Izbirate pa lahko med različnimi strešnimi kritinami.

Krovstvo in pogosto uporabljene strešne kritine

Strešne kritine se med seboj razlikujejo tako po uporabljenih materialih kot po oblikah, barvah in drugih značilnostih. Pri izbiri vam bodo pomagali izkušeni prodajalci in strokovnjaki za krovstvo. Po ogledu objekta vam bodo predstavili različne možnosti.

Med najbolj pogosto uporabljene kritine za prekrivanje in pokrivanje strehe spadajo betonske in kamnite strešne kritine ter opečnate kritine, ki vključujejo iz gline žgane strešnike. Precej pogosto pa so uporabljene tudi lahke strešne kritine iz različnih vrst pločevine, ki so vse bolj priljubljene, saj so cenovno dostopne. Ob pokrivanju strehe pa krovstvo oziroma krovska dela zajemajo nižje stroške.

Investicija v krovstvo z izbiro strešne kritine

Izbira najbolj ustrezne strešne kritine za vaš dom ali kateri drug objekt je odvisna od več dejavnikov, ki jih preučijo strokovnjaki za krovstvo in stavbno kleparstvo. Pri tem preučijo tudi zunanje vremenske dejavnike, kot je veter in področja, kjer zapade več snega. Drug dejavnik pa predstavlja nagib strehe.

Na primer, folije in lepenke so bolj primerna izbira za strehe z bolj ravnim nagibom, medtem ko je krovstvo za pokrivanje in prekrivanje streh z zelo velikim naklonom bolj osredotočeno na uporabo pločevinastih, kamnitih in opečnatih kritin. Nenazadnje pa je izbira odvisna tudi od razpoložljivosti finančnih sredstev oziroma predvidenega vložka za investicijo v obnovo ali izdelavo nove strehe.

Comments are disabled