Lesena okna so zelo izolativna

Ko kupujemo nova okna, kot jih najdemo pri ponudniku Blaž Vranešič s.p., velikokrat razmišljamo ali kupiti lesena ali, naj se odločimo za material iz umetne mase, iz plastike. Še vedno je veliko ljudi, ki ne mara umetnih materialov in vedno prisegajo na naravne materiale in se odločijo za les.

Lesena okna nam nudijo topel dom.

Poleg tega, da nam nudijo topel dom zaradi izolativnosti, so zelo prijetna, ker so iz lesa. Ni plastika in les nam vedno nudi neko dodatno toplino. Les diha, zato ga je potrebno redno vzdrževati.
Če lesa ne vzdržujemo, se nam lahko v nekaj letih izgubi vsa izolativnost, ki jo imajo. Redno jih moramo barvati s kvalitetnimi barvami in kvalitetnimi premazi. Da dosežemo še večjo izolativnost, se odločimo za tri slojno steklo z dodatnimi plinskimi dodatki med stekli. Tako se izolativnost, toplotna in zvočna, še dodatno poveča. Ker si želimo imeti estetsko zelo prijeten dom in se v njem zelo prijetno in udobno počutiti, nam morajo okna nuditi veliko. Biti morajo lepa in lesena okna to so. Les je tudi ekološko veliko bolj primeren. Pri oknih iz naravnega materiala, to pomeni iz lesa, ne srečamo neprijetne kondenzacije, kar velikokrat naletimo pri oknih iz umetne mase.
Ko vgrajujemo okna moramo paziti, da imamo čimveč oken na sončni strani. Tako dobimo vso svetlobo, ki jo potrebujemo in lahko izkoristimo tudi sončno energijo, ki nam jo sonce pošilja.
Ko se torej odločamo za les ali za plastiko, moramo pretehtati kaj vse nam nudi naravni material, les in kaj vse nam nudi umetni material, plastika. PVC okna so vedno veliko bolj primerna za poslovne prostore ali pa za stanovanja v blokih, ker jih ne moramo tako redno vzdrževati kot pri individualnih hišah.

Comments are disabled