Lesene didaktične igrače so zadnje čase najboljša izbira

didakticne-igrace

Izbira različnih igrač za otroke vseh starosti je zadnjih nekje 10 – 20 let postala res zelo pestra. Če včasih starši niso imeli kaj veliko igrač in so se bolj trudili sami z izdelavo le – teh, pa danes tega problema ni več. Pravzaprav jih je toliko in tudi vsak otrok jih ima toliko, da jih starši skoraj da nimajo več kam dati. So se pa večinoma množično začele pojavljati plastične didaktične igrače – praktično so vse igrače didaktične igrače, kar pa res ni najbolj zdravo. Veliko boljše so lesene didaktične igrače, saj so narejene iz naravnih materialov.

 

Otroci že v prvih mesecih vse didaktične igrače nesejo v usta in veliko bolje je, da nesejo v usta lesene didaktične igrače kot pa plastične

Vemo namreč, da otroci malo pred 6 mesecev vse stvari že nesejo v usta in veliko bolje je, da imajo v ustih naravni material kot pa umetnega, plastike pa sploh ni zdravo nositi v usta, pa čeprav so take didaktične igrače narejene otrokom primerno. S slino otroci namreč prepoznajo, da je to njihova igrača, hkrati  pa otroke pri nekje šestih mesecih začnejo matrati še zobje in vse didaktične igrače, pa čeprav so namenjene takemu ali drugačnemu učenju, nesejo v usta in si masirajo dlesni. To vedenje je vedno boljše tudi pri starših in temu primerno so se odzvali tudi izdelovalci, ki vedno bolj pogosto izdelujejo didaktične igrače iz lesa.

Kot starši morate vseeno preveriti, kakšno barvo uporabljajo izdelovalci in ali se morda lušči, da je otrok slučajno ne bo dobil v usta. Praviloma čisto vsi proizvajalci pa se zavedajo te nevarnosti in zato izberejo tudi najbolj trdne vrste lesa za didaktične igrače, da slučajno otrok ne dobi v usta tudi koščka lesa, kar bi vsekakor lahko bilo zelo nevarno.

Zaključimo lahko, da je dostopnost didaktičnih igrač iz lesa čisto primerna, tako da ni pravzaprav nobenega izgovora, da se raje kupi plastične.

Comments are disabled