Mangart ponuja ogromno izletniških točk

iglu sport

Ker je Slovenija reliefno zelo razgibana država, lahko tu najdemo veliko hribovitih in gorskih predelov, ki jih je vredno obiskati in raziskati. Veliko posameznikov se z veseljem poda v naravo in raziskuje ter osvaja nove vrhove. Pravi planinci imajo tudi planinsko knjižico, v katero si na vrhu vsakega hriba dodajo žig.

Eden izmed zelo obiskanih slovenskih vrhov je tudi Mangart. To je četrta najbolj visoka gora  Sloveniji. V poletnem času jo zaradi enostavnega dostopa z avtomobilom,  obišče ogromno turistov. Ko pridemo do koče, pa se lahko odpravimo peš do vrha. Skalnata površina je odlična za vse ljubitelje plezanja, saj je hoja proti vrhu vse prej kot enolična.

Kolesarji obožujejo Mangart

MangartMangart pa ni zanimiv le za pohodnike. Obožujejo ga tudi kolesarji, ki se odpravijo na prekrasno vožnjo po serpentinah. Čeprav je napor ogromen, se po vsakem ovinku počutijo bolj zmagoslavno. Najlepše pa je, ko se s kolesom pripeljejo do koče.

Od tu se razlega odličen razgled, ki nam ga ponuja Severna primorska. Kolesarji in ostali turisti se v koči lahko dobro okrepčajo in se tako pripravijo na spust v dolino.

Če se bomo na pot odpravili z avtomobilom, bomo morali na vstopni točki plačati 5 evrov. Ko se pripeljemo do koče, pa si enostavno poiščemo parkirno mesto in se odpravimo po markirani poti proti vrhu.

Mangart je primeren tudi za družine

Čeprav je pot za na Mangart skalnata, je to odlična destinacija tudi za družine z manjšimi otroci. Vsak otrok bo navdušeno raziskoval skale, ki jih bo s pomočjo staršev brez težav preplezal. V dolino pa se bomo lahko odpravili po bolj položni poti, kjer se ne bomo bali za varnost naših najmlajših.

Mangart je odlična tura tudi zato, ker se na vrh piramide lahko povzpnemo že v eni uri. To je idealen pohodniški izlet za marsikoga.

Več idej za izlete, si lahko ogledate na https://www.iglusport.si.

Comments are disabled