Miselne igre

Miselne igre so ena izmed možnosti, ki jih ima otrok, ko išče računalniške ali družabne igre. Prav gotovo lahko trdimo, da so miselne igre tiste igre, ob katerih se otrok najbolj razvija, se uči samostojnega razmišljanja, sodelovanja itd. Miselne družabne igre omogočajo prijetno druženje z vrstniki in prijatelji, ob tem pa prav tako razvijajo otroško logiko, smisel za ustvarjanje in cel kup drugih stvari, odvisno predvsem od igre, ki jo izberejo.

Prav zaradi teh pozitivnih lastnosti, ki jih prinašajo miselne igre, moramo tudi starši vplivati na to, da se otrok z veseljem loti tudi takšnih iger. Tudi te igre lahko ločimo na tiste, ki jih igramo na računalniku in takšne, ki jih igramo s prijatelji in znanci v živo.

Prav gotovo so računalniške igre ena izmed stvari, brez katere današnja mladina ne more, zato tudi od vašega otroka ne pričakujte, da ne bo igral takšnih iger. Raje kot to, da mu preprečujete dostop do računalnika, naredite kompromis in naj vaš otrok igra takšne igre, ki mu bodo pomagale pri razvoju, učenju, razmišljanju …

Tudi takšne miselne igre so lahko družabne, če omogočajo igranje več igralcem hkrati. Čeprav gre v tem primeru večinoma za virtualno druženje, je to očitno danes postalo že skoraj enakovredno druženju »v živo« in očitno bomo morali ta način začeti sprejemati, če ga slučajno še ne odobravamo.

Comments are disabled