Najem stanovanja v Mariboru

nepremičnine Maribor

Maribor je drugo slovensko največje mesto in je locirano 270 metrov nad morjem. Stoji ob reki Dravi in v njem prebiva nekje 133 tisoč ljudi. Mesto je obdano z gozdom, odprtimi planjavami in tudi vinogradi. Maribor ima tudi zelo veliko število prečudovitih parkov, ki se razprostirajo po celotnem mestu, kar daje odprt in prostoren občutek. Glavni mestni park ima tudi velike ribnike, z labodi in račkami, kar je čudovit in miren prostor tudi za družine in daje mestu oazo miru.

V središču Maribora so tudi številne trgovine in butiki, majhni bari, restavracije pa poskrbijo za vse okuse. Medtem ko je to izrazito mesto svetovljansko, še vedno privabi vse večje število turistov, ki sem pridejo na obisk in mesto uporabijo kot bazo za raziskovanje okoliških območij. Tudi zgodovina je precej zanimiva. Maribor ima namreč tudi zelo znan grad, ki je v svoji originalni izvedbi stal na Piramidnem hribu in se prvič omenja že leta 1164, ki pa se je porušil leta 1784. Sedanji grad, ki je sedaj v okviru Pokrajinskega muzeja pa je bil zgrajen med letoma 1478 in 1780. Med najstarejšimi stavbami je tudi župnijska cerkev sv. Janeza Krstnika, ki je bila zgrajena v drugi polovici 12. stoletja kot preprosta romanska stavba.

Iz vseh teh in še mnogo drugih razlogov, pa vse več ljudi tukaj želi tudi živeti. Nepremičnine Maribor so namreč vse bolj popularne in ljudje se v to mesto vse raje selijo. Morda je privlačno tudi rahlo ugodnejše bivanje kot denimo v slovenski prestolnici, kjer so cene življenja vsekakor višje. Nepremičnine Maribor zanimajo tako družine kot tudi mlade, ki so ravno zaključili študij in iščejo ugodno rešitev za svoje nadaljnje življene. Vsekakor bo narava in okolica primerna za vsakogar, cena pa dovolj dostopna tudi mladim, ki finančno še niso tako pripravljeni.

Comments are disabled