Najeti ali kupiti tiskalnik?

V poslovnem svetu se prej ali slej srečamo z zastarelimi tiskalniki za računalnik in dilemo kaj narediti sedaj. Se nam bolj splača kupiti novega, rabljenega, ali kar najeti stroj. Stvar se na prvi žogo zdi povsem enostavna. Preračunamo, da vidimo, koliko nas bo stala vsaka kopija, vključimo noter še kak servis in smo nared za primerjavo različnih naprav. Dokler tiskalniki delujejo brez problema in vanj ne potrebujemo vlagati večjih količin denarja vse poteka odlično. Stvar pa se po navadi zakomplicira pri večjih servisih.

Najem tiskalnika  

Tiskalniki kot smo zgoraj omenili lahko prinesejo v hiši tudi kakšen velik račun za servis. Da bi se izognili riziku, ko morda nov zaposleni vstavi vanj napačno obliko folije in ta uniči 500 € vreden valjček, lahko stroj najamemo. V tem primeru plačujemo mesečni pavšalni znesek, v katerega je vključena domenjena količina črno belih in barvnih kopij. Če ta limit presežemo, kopije plačujemo po dogovorjeni tarifi, ki je precej prizanesljiva in nam tako ni potrebno paziti, če slučajno prekoračimo naš limit. Smiselno ga je tudi doseči, da izkoristimo ves vložen pavšalni denar.

Kaj se torej zgodi, ko nam zmanjka črnila? Pokličemo serviserja, ki pošlje novo kartušo. Prav tako ga lahko pokličemo za katero koli napako na napravi. Tiskalniki se vselej sčasoma pokvarijo, tehniki pa brezplačno poskrbijo za popravilo. Vse to je vključeno v pavšalno ceno.

Nakup tiskalnika

Če želimo biti sami svoji gospodi, brez omejitev tiskanja na mesec in rednega plačevanja. Smiselno je tudi, če vsak mesec nimamo iste porabe, zato je nesmiselno plačevati pavšalni znesek. Vendar denar za kartuše pride iz našega žepa, prav tako za sleherno popravilo. Včasih nas to lahko krepko udari po denarnici, če pa smo lastniki poceni naprave, pa teh skrbi nimamo.

Potrebno je premislit in še bolj preračunati. Vselej pa lahko za najem tudi nekoliko barantamo in skušamo ceno postaviti na realna tla, če le znamo argumentirati naše potrebe in stanje na trgu pri konkurenci.

Comments are disabled