Odkupne cene zlata naj se določijo za gram

zastavljalnica LJPodjetij, ki odkupujejo zlato od strank, pa čeprav so to fizične osebe, je pri nas kar veliko. Pravzaprav lahko celo rečemo, da se vsak dan pojavi kakšno novo podjetje, saj so lahko zaslužki vseeno prisotni, in sicer v razliki v ceni, ki jo plačajo stranki in ki jo plačajo potem podjetjem, ki zlato potem ponovno pripravljajo za ponovno prodajo. Seveda pa je posledično tudi praks kar nekaj, pa čeprav je zgolj ena praksa v sami osnovi  pravilna, to je, da se odkupne cene zlata določajo po gramih na točno določen dan ali pa trenutek.

Praviloma sicer čisto vsi podjetniki določajo odkupne cene zlata za gram, vseeno pa pri podjetju, kateremu prodajate svoje zlato, raje preverite, ali določa odkupne cene zlata za gram ali kako drugače. Žal je inšpektorjev pri nas premalo, da bi lahko čisto vsa podjetja in čisto vse prakse uspeli pregledati in preveriti, zato je to naloga, žal, ljudi. Vseeno pa se v čisto vsakem primeru splača preveriti, kako se določajo odkupne cene zlata, pa čeprav gre za povsem znano in uveljavljeno podjetje, pri katerem načeloma ni vprašanje, ali delajo pravilno ali pa narobe.

Hkrati pa se v čisto vsakem primeru splača tudi preveriti pri več ponudnikih, ali so odkupne cene zlata povsod enake ali pa kje dobite več za svoje zlato. Praviloma boste zagotovo lahko opazili razlike v ceni med posameznimi podjetji, sem ter tja pa se tudi zgodi, da kdaj prodajalci sploh ne bodo pravilno ravnali, pa čeprav gre za popolnoma uveljavljeno in znano podjetje. Še vedno je tu faktor človek, ki lahko naredi napake. No, za odkupne cene zlata ne prihaja do odstopanja znotraj podjetja med posameznimi zaposlenimi, pri čem drugem pa kaj hitro pride.

Comments are disabled