Prihranite s pomočjo toplotne črpalke

Pri gradnji doma je ena izmed zelo pomembnih odločitev tudi ta kako si bomo čez zimske mesece zagotovili topel dom. Ena izmed ugodnih možnosti je toplotna črpalka, ki med drugim omogoča tudi velike prihranke. Ne samo, da je prijazna za našo denarnico, prav tako so toplotne črpalke veliko bolj učinkovite ter imajo večji in boljši izkoristek.  Kako deluje? Toplotne črpalke Termoshop zagotavljajo,  ne samo ogrevanje, temveč tudi hlajenje vašega doma, in sicer na različne načine ter z uporabo obnovljivih virov iz okolice. Ti obnovljivi viri so zemlja, voda ter zrak, ki vsebujejo toploto, ta pa se s pomočjo sončnih žarkov ves čas obnavlja.

Toplotna črpalka nato proizvede dodatno energijo, da se toplota dvigne na določeno raven, ki omogoča segrevanje našega doma. Pa ne samo to. S toplotnimi črpalkami lahko ogrevamo bivalne prostore, sanitarne prostore ali bazensko vodo, hkrati pa omogočajo tudi hlajenje. Strokovnjaki so preračunali, da lahko z uporabo toplotne črpalke prihranimo kar do 50-odstotkov.
Izbirate lahko med različnimi vrstami toplotnih črpalk. Sanitarne toplotne črpalke so namenjene predvsem ogrevanju sanitarne vode, ki jo uporabljamo v gospodinjstvu. Ogrevalne toplotne črpalke ogrevajo ter hladijo bivalni prostor, pri tem pa kot toplotni vir uporabljajo talne vode, zrak ter sončno energijo. Obstajajo pa tudi hibridne toplotne črpalke, ki združujejo ogrevalno toplotno črpalko in plinski kotel. Tako so v eni napravi združene prednosti obojega.
Torej preprosto povedano, toplotne črpalke lahko ogrevajo ali ohlajajo našo hišo. Toploto pridobiva iz zraka ali zemlje in jo prenese v naš prostor. Posebej pazljivi pa moramo biti pri izbiri velikosti toplotne črpalke, saj premajhna toplotna črpalka ne bo mogla zagotoviti dovolj toplote, medtem ko se s preveliko toplotno črpalko poveča mehanska obraba njenih delov, kar pa seveda zmanjšuje njeno delovno in življenjsko dobo.
Ena izmed prednosti toplotnih črpalk je tudi ta, da jo lahko namestimo v starejše objekte, kot nadomestilo oziroma zamenjava pečem na olje ali plin. S tem boste zmanjšali obremenitve okolja CO2 ter seveda še toliko bolj prihranili.

Comments are disabled