Priljubljene kratke pravljice na zvočnih posnetkih

kratke pravljice

Pred spanjem lahko mlajši in starejši otroci na zvočnih posnetkih poslušajo kratke pravljice za lahko noč in se potopijo v svet otroške domišljije, pravljičnih junakov, pogumnih živalic, zabavnih prigod in pestrih dogodivščin. Najljubših zgodbic se otroci kar ne morejo naposlušati.

Pri nastavitvah pa jim lahko pomagajo starši, tako da na spletnem portalu Lahkonočnice predvajajo kratke pravljice iz že naloženih in brezplačnih zvočnih posnetkov, ki jih pripovedujejo starejši, babice in dedki ter priznani slovenski dramski igralci. Pripovedke za lahko noč pa so napisali pisatelji za otroke.

Zvočne kratke pravljice z ilustracijami

Zgodbice za lahko noč niso na voljo le za poslušanje na naloženih zvočnih posnetkih, saj jih lahko otroci tudi berejo v pisani besedi. S tem se tudi naučijo branja in vadijo pravilno izgovorjavo besed, pri čemer jim lahko pomagajo tudi starši. Ob pisanem besedilu kratke pravljice pa so razporejene ilustracije, zato risani junaki iz zgodb dobijo bolj živo podobo.

Otroškim očem zanimive ilustracije povedo več kot tisoč napisanih besed. Pravljična podoba junakov iz kratke pravljice odkriva osebne značilnosti človeških in živalskih junakov na njihovih pustolovščinah. S slikanicami otrok razvija domišljijo in opisuje ilustracije v besedi. Prav tako spoznava pester živalski svet, podobe živalic in narave ter prepoznava čustva junakov iz zgodbic.

Logopedske kratke pravljice za razvoj govora

Otroci se lahko učijo in vadijo pravilno izgovorjavo besed že z branjem besedila in poslušanjem zvočnih posnetkov pripovedk, medtem ko so logopedske kratke pravljice posebej namenjene vajam za razvoj poslušanja in govora, katere so zasnovali logopedi, v pravljično podobo pa spravili pisatelji za otroke.

Tudi logopedske kratke pravljice so na zvočnih posnetkih, vsebujejo pa veliko besed, ki imajo težje izgovorljive glasove s črkami, kot so c, l, š, r, ž, d in druge. Te pripovedke za lahko noč bodo otrokom pomagale pri premagovanju izzivov pri izgovarjanju posameznih glasov, hkrati pa so tudi zabavne, poučne, polne zanimiv prigod in opremljene z animiranimi posnetki.

Comments are disabled