Pripnite smuči na streho svojega vozila!

nosilec za smuči

Avtomobilski nosilci za smuči so dobra izbira za vse smučarje in snowboardarje. Primerni so tako za tiste, ki se radi opravite na enodnevni smučarski izlet, kot za tiste, ki spuščanje po belih strminah tako obožujete, da si radi privoščite večdnevni smučarski izlet. Vsekakor se je na smučanje lažje odpraviti, če vaše smuči pripnete na streho avtomobila in se tako rešite vseh skrbi o tem, kako jih boste spravili v avto. Pri manjših avtomobilih zna biti to kar problem, zato je smiselno poiskati drugačno rešitev.

Kako prevažati smuči na avtomobilu?

Prevažanje smuči v avtu nikakor ni najlažje, saj jih običajno v avto spravimo tako, da podremo vsaj en zadnji sedež. Takšno prevažanje pa ni najbolj varno. Konica smuči je namreč dokaj ostra in lahko pri trku poškoduje potnike. V kolikor jih prevažamo v avtu, jih je zato treba ustrezno privezati oziroma pripeti. Za še večjo varnost pa tudi udobje in ekonomično izrabo prostora pa poskrbijo avtomobilski nosilci za smuči, ki se jih namesti na streho avtomobila. To je zagotovo najbolj varen in najbolj enostaven način.

Kakšni avtomobilski nosilci za smuči so najboljši?

Avtomobilski nosilci za smuči so na voljo v številnih izvedbah. V prvi vrsti je pomembno, da ustrezajo vašemu modelu avtomobila, poleg tega pa je pomembno tudi to, koliko parov smuči je možno vpeti nanje. Še ena stvar, na katero ne smete pozabiti pri izbiri, je to, kako se takšen strešni prtljažnik za smuči namesti na streho vašega vozila. Sama namestitev prtljažnika mora biti čim bolj preprosta in čim hitrejša, da se ne boste vsakič, ko boste želeli na smučanje, z njo ubadali predolgo. Enako pa velja za samo vpenjanje smuči v prtljažnik.

Pri nakupu preverite tudi, kakšna je največja obremenitev vašega prtljažnika in ali je možno vanj vpeti tudi snowboard. Prav tako pa je pomembno, da vaš novi prtljažnik ne bo poškodoval laka na strehi vašega vozila – za to poskrbi posebna zaščita na prtljažniku, običajno iz gume, ki dobro zavaruje streho vašega vozila. Za zavarovanje smuči na strehi pa poskrbi še dodatna varnostna ključavnica. Zaradi nje vas zanje ne bo skrbelo tudi takrat, ko boste avto kje parkirali, saj bodo vaše smuči varne pred morebitnimi nepridipravi.

Comments are disabled