Kvalitetna zasteklitev za pvc okna

Ko kupujemo okna, veliko razmišljamo na okvirje in premalokrat na zasteklitev, ki jo okna imajo. Veliko razglabljamo o lesenih ali plastičnih oknih. Ta dva materiala sta za okna najbolj iskana. Obstajajo tudi drugi materiali, naprimer aluminij, vendar aluminij ni več iskan. Ljudje izbirajo ali lesena okna ali pa pvc okna.
Najprej se moramo odločiti za število stekel:
• Enojno steklo
• Dvojno steklo – vezano ali pa izolacijsko, kjer je pomembna medsebojna razdalja
• Trojno steklo – vezano, izolacijsko katera ima eno vmesno folijo ali pa tudi dve
Paziti moramo kako so polnjeni medsebojni prostori:
• Z zrakom
• S posebnim plinom, najbolj pogosto kripton
Pomemben je nizkoemisijski nanos:
• Imamo trdi nanos, mehki nanos, nanos je lahko na enem steklu, na dveh steklih ali pa na foliji vmes in na enem izmed stekel, lahko tudi na dveh.

Pvc okna (za večinformacij kliknite na http://www.pvcoknainvrata.com) imajo tudi sončno zaščito, steklo je lahko navadno, neprobojno, kaljeno,… Pri nakupu moramo v prvi vrsti razmišljati o steklu: zelo vpliva na toplotne izgube, zaščito pred zunanjim hrupom, pomemben je prehod zunanje svetlobe skozi steklo. Pvc okna imajo različno zasteklitev, lahko so tudi stekla, ki jim pravimo, da so nezdrobljiva. Tako imamo pvc okna, ki so zelo varna pred zunanjimi vlomi.

Pametna je zasteklitev z nizkim emisijskim nanosom in polnjena s plinom. Prihranek, ki nam omogočijo tako izdelana okna se pozna v treh letih. Če želimo, da imajo pvc okna zvočno izolativnost, bomo izbrali stekla različnih debelin, lepljena stekla in podobno.

Za zaščito pred sončnim sevanjem se bomo odločili za pvc okna s posebnimi nanosi na stekla, posebnimi nanosi ali premazi. S tem zaščitimo prostor pred sončnim sevanjem. Lahko izbiramo tudi stekla različnih barv. Pomembno je, kaj želimo s stekli doseči. Ponudba je res zelo široka. Iz dneva v dan je bolj bogata. Zaradi konkurence so pvc okna cenovno ugodna. Poiščimo kar nam bo najbolj ustrezalo in koristilo

Comments are disabled