Pvc okna in lesena okna za topel dom

PVC okna cena so za vsako stavbo eden izmed najbolj pomembnih elementov. Ko se odločamo katero vrsto oken kupiti, se največkrat odločamo in izbiramo med lesenimi in plastičnimi. Veliko ljudi ima predsodke nad okni iz umetnih mas, nad tako imenovanimi – PVC okna. Še vedno prisegajo na naravne materiale in najraje se odločajo za lesen. Katera je bistvena razlika med okni iz lesa in iz plastike? Največja razlika je v vzdrževanju. PVC okna ne potrebujejo nobenega dodatnega vzdrževanja. Lesena so zelo občutljiva na vremenske vplive, potrebujejo veliko vzdrževanja, redno jih je potrebno barvati. To nam še poveča dodatni strošek, ki ga imamo z lesenimi okni.
Kvaliteta je približno enaka. Za isti denar lahko dobimo veliko kvalitetnejša PVC okna.

Ko jih izbiramo, imamo veliko ponudbo zelo kvalitetnih oken. Pomembno je, da nam PVC okna ali pa lesena nudijo maksimalno toplotno in zvočno izolacijo. Toplotna prevodnost mora biti čim manjša. Ni pomemben samo material iz katerega so izdelani okvirji. Pomembna so tudi stekla. Skozi stekla nam lahko uhaja veliko toplote in izgube so lahko zelo velike.

Ko kupujemo katerokoli vrsto oken moramo paziti,  kako je izdelan stik med okvirjem in steklom, biti mora neprodušno zaprto. Če kupimo kvalitetna PVC okna,  je pomembna tudi montaža oken. Če ne bodo kvalitetno montirana, se izgubi vsa kvaliteta, ki so jih imela. Tehnologija izdelave oken je zelo napredovala. Današnja vrsta oken ima vgrajene tudi prezračevalne sisteme. Najsodobnejša so izdelana tako, da nam nudijo tudi maksimalno varnost. Poleg tega pa imajo vgrajene varnostne sisteme. Zunanji nepovabljeni nam ne morejo priti v stanovanje.
Izdelava sodobnih oken je zelo raznolika. Dobimo jih lahko vseh barv in velikosti. Zato lahko velikosti oken prilagajamo na katero stran jih bomo postavili. Na severni strani bomo vsekakor imeli kakšna z majhno površino. Če nimamo časa za vzdrževanje oken,  je veliko bolj priporočljivo kupiti PVC okna.

Comments are disabled