Različne vrste pokrival za bazene

Bazen, ki nam ga izdela podjetje Aquagrad večinoma uporabljamo v poletnih mesecih. Večina ljudi želi montažni bazen čez zimo zaščititi.
Bazeni morajo biti pozimi zaščiteni.

Zaščititi jih moramo pred zmrzovanjem, pred umazanijo in tudi pred UV žarki. Čez zimo nikoli ne smemo bazen izprazniti. Približno dve tretjini morajo biti bazeni napolnjeni z vodo. Pokriti jih moramo z zimskim pokrivalo, in, če ga nimamo mora biti bazen v zimskih mesecih pokrit vsaj z običajnim polivinilom. To je vsekakor veliko boljše, kot da ni pokrit. Na trgu je veliko vrst pokrival. Klasična zimska pokrivala so v poletnih mesecih pospravljena, ker se potrebuje kar nekaj časa, da se jih namestiti. Nameščanje klasičnih pokrival na bazen ni tako enostavno in hitro. Zimska zaščitna pokrivala zaščitijo bazen čez zimo, so neprosojna zato preprečijo rast alg. Spodaj so v črni barvi in ne prepuščajo svetlobe. Zimska pokrivala se vedno ločijo od drugih pokrival po materialu iz katerega so izdelana.

Obstajajo pokrivala, ki jih uporabljamo za segrevanje vode v pomladnih mesecih, tako da izkoriščamo sonce. To je najcenejši način solarnega ogrevanja. Termo pokrivalo pa preprečuje oddajanje toplote. Termo pokrivalo se namesti na posebne navijalce. Ti nam pomagajo odkrivati in pokrivati bazen.
Vedno več je povpraševanje po premičnih strehah. Pomične strehe za bazen so najboljša zaščita. Obstaja več vrst pomičnih streh. Lahko se odličimo tudi za take, ki izgledajo skoraj kot zimski vrtovi. Pomične strehe nam omogočijo, da so bazeni vedno čist in v njih je vedno dovolj tople vode. Tako lahko plavamo in tudi počivamo, ko zunanje temperature niso več tako visoke. Tako se lahko poletje s pomočjo take strehe podaljša čez celo leto. Možno je take strehe odpirati in zapirati po želji. Cenovno so dosegljive, niso več tako drage kot so bile še pred par leti.
Ponudba je zelo velika in pestra. V današnjem času iz dneva v dan lahko dobimo nove produkte, ki nam polepšajo bivanje. Pomembno je, da si vzamemo nekaj časa in se pozanimamo kaj vse nam danes trg nudi. Če si vzamemo čas vidimo, da veliko in po zelo ugodnih cenah.

Comments are disabled