Sedežne garniture

Sedežne garniture so ena izmed stvari, ki naredi našo dnevno sobo privlačno, če je naša sedežna garnitura privlačna, v nasprotnem primeru lahko zelo pokvari vtis, ki ga dobi nekdo, ki prvič obišče vaš dom. Tudi lepe in kvalitetne omare, čistoča in čudovit, velik televizor ne pomaga popraviti tega vtisa, če nimate lepe sedežne garniture.

Da bi sedežne garniture ostale čim bolj privlačne in prijetne, moramo biti pozorni pri njihovi uporabi in paziti na več stvari. Najbolj pomembno je, da prepoveste prehranjevanje na njej, saj je to edini način, na katerega lahko učinkovito preprečite, da bi se sedežna umazala. Lahko uporabite tudi prevleke za sedežne garniture in tako še dodatno zaščitite njeno površino. Tudi uporaba pravih čistil je pomembna, da sedežna garnitura ostane v prvotnem stanju oz. se čim bolj ohrani tudi ob večletni uporabi.

Sedežna garnitura z ležiščem, ki je prav tako precej pogosta, zahteva prav takšno nego kot tista brez ležišča. Spanje na tem ležišču bo sedežno garnituro še nekoliko bolj obrabilo, zato se nikar ne poslužujte tega ležišča vsak dan. Raje se za to ležišče odločite takrat, ko dobite obiske, ki jim ne morete ponuditi več nobenega drugega ležišča. Torej naj bo sedežna garnitura le pomožno ležišče za vaše obiskovalce, nikar pa ne uporabljajte tega ležišča za vsakodnevno spanje, saj je običajno tudi manj udobno od postelje.

Comments are disabled