Ste vedeli, da ajdova kaša pomaga proti kandidi?

ajdova-kasa-malinca

Še nekaj časa nazaj ne zdravniki sploh pa ne ostalo prebivalstvo sploh nismo vedeli, kako resne težave vse povzroča kandida. Sicer je to gliva, ki jo ima čisto vsak v organizmu in je nujno potrebna, vendar pa če se preveč razpase po telesu, pa je nevarna oz. predvsem so njeni simptomi zelo neprijetni. Test, ali imamo kandido ali ne, je povsem enostaven s kozarcem vode in slino čisto na tešče, ampak vseeno ljudje še vedno ne vedo, ali je kriva za slabo počutje ta gliva ali ne. No, ko enkrat ugotovimo prisotnost kandide po telesu, je najboljša le zdrava prehrana in ajdova kaša vsekakor sodi v to kategorijo prehrane, ki je primerna v tem času.

 

Vsekakor naj bo ajdova kaša prisotna na jedilniku takrat, ko se kandida razširi po telesu in predvsem takrat, ko je še pod nadzorom

Seveda je preventivno delovanje zelo pomembno, pa čeprav je to le omenjena gliva. Marsikdo ji ne pripisuje velikega pomena, vendar pa že samo zelo slabo počutje, vnetje ledvic, mehurja in sečevoda, bolečine v trebuhu, zaprtost in ostali simptomi so nekaj, kar lahko človeku popolnoma vzame energijo in kaj hitro lahko pristane tudi na bolniški, kar pa vsekakor vpliva na kakovost življenja. Zakaj se ne bi uživala namesto mastne hrane in hrane, ki je pripravljena veliko na olju in vključuje cvrtje, ajdova kaša in ostala zdrava prehrana, nezdrava pa bi se popolnoma izločila iz jedilnika. Veliko bolje je, da se uživa ajdova kaša samo na primer enkrat na teden, kot pa da se mora potem kar na enkrat uživati skoraj da samo ajdova kaša, da se ta gliva spravi nazaj v ravnovesje. Veliko lažje je malo paziti na prehrano, kot pa potem popolnoma spremeniti prehrano, pri čemer pa velja dodati, da se ravnovesje bistveno hitreje poruši kot pa se ga ponovno vzpostavi in ajdova kaša je res tako dobra in vsestransko uporabna, da je res nemogoče reči, da se jo ne da uživati zaradi slabega okusa.

 

Comments are disabled