Team building

Gospodarska kriza. Fleksibilnost. Sposobnost opustiti utečen a neprofiten program in se lotiti povsem novega in se tako prilagoditi trgu. Če to zmoremo, smo zmagovalci. Trg ne pozna milosti. Zasičen je s številnimi izdelki, ki jih ne potrebujemo, oglasi nas vsak dan prepričujejo v nove potrebe za katere niti ne vemo, da jih imamo. Na drugi strani smo tudi sami proizvajalci, pa naj so to storitve ali izdelki. Vsak dan moramo nekaj prodajati in zaslužiti za svoje preživetje. Podjetja se soočajo s staro in drago proizvodnjo, stroški dela so vedno manj konkurenčni, potrebujemo nove ideje. Uspešnost podjetja je v največji meri odvisna od zaposlenih. Le delavec, ki se zaveda da z dobrim delom dela tudi za sebe, bo za podjetje prispeval največ.

Z nenehnim izobraževanjem, druženjem, komunikacijo gradimo dobre odnose in dobre ekipe. Moč ekipe je v njeni harmoniji. Vse našteto s tujko poimenujemo team building. Team building je veščina, ki jo mora osvojiti cela skupina, da je njeno delovanje usmerjeno v skupen cilj.

Odnose v skupini je potrebno neprestano vzdrževati tako kot vzdržujemo stroje. Če jih enkrat zanemarimo, nam vzame veliko časa, denarja in energije, da jih zopet popravimo. Team building pomeni krepitev odnosov. Lahko je to na zabaven (link na rafting), sproščujoč način, lahko pa se prepustimo strokovnjaku, ki bo ocenil delovanje skupine in priporočil ustrezne rešitve. Zavedati se moramo, da je strošek stalnega investiranja v dobre odnose manjši kot pa strošek v odpravljanje težav, ko skupina razpade.

Comments are disabled