Preden se odločite za nakup tiskalnika preverite tudi cene kartuš ali tonerjev!

Dandanes smo priča poplavi ponudb ugodnih tiskalnikov, ki jih v nekaterih spletnih trgovinah ali večjih trgovskih centrih dobimo že za res smešen denar. Vendar pozor – naj vas nizka cena tiskalnika ne zavede, saj imajo takšni tiskalniki običajno največje stroške vzdrževanja in ceno na natisnjeno stran.

Zato se pri izbiri tiskalnika osredotočite predvsem na dve poglavitni zadevi: 1. Kakšen tiskalnik sploh potrebujete – brizgalni ali laserski? in 2. Kakšne so možnosti in cene nakupa kartuš ali tonerjev (originalna, nadomestna ali obnovljena)?

Cena kartuš ali tonerjev bistveno vpliva na končno ceno izpisa, zato je zelo pomembno, da preverite kakšne kartuše oz. tonerji so na voljo za vaš model tiskalnika in kakšna je njihova cena. Na trgu najdete ogromno nadomestnih kartuš ali tonerjev, ki so od originalov kar nekajkrat cenejši, vendar po kvaliteti nič ali pa zanemarljivo zaostajajo za originalnimi. Lahko pa se lahko odločite tudi za obnovljive kartuše ali tonerje, kjer lahko privarčujete tudi do 60% cene originala, ob enem pa še pomagate pri zmanjševanju onesnaževanja našega okolja!

Comments are disabled