Turistične kmetije

Kmečki turizem ali turistične kmetije kot so jih nekateri lastniki lepše poimenovali so glede na današnjo situacijo v državi in svetu kar uspešne. Nekaj objektov kmečkega turizma ali turističnih kmetij ki jih je v naši državi kar veliko so postale zelo prepoznavne zaradi svoje lokacije in svojih domačih izdelkov.

Pri kmečkem turizmu ali turističnih kmetijah je najboljše to da je vsa hrana ki jo imajo v ponudbi domača in jo sami pripravijo, kar danes zelo veliko pomeni za vsakega domačega ali tujega obiskovalca kakšnega kmečkega turizma. Večino kmečkega turizma ima svoje mlečne izdelke kot so sir, domači jogurt, skuta in seveda domače mesne izdelke katerih nekateri prodajajo. Z temi svojimi domačimi dobrotami je vsak lastnik kmečkega turizma najbolj ponosen ker si s tem pridobi veliko obiskovalcev svojega kmečkega turizma.

Najlepše od vsega pri kmečkem turizmu je to da se turistične kmetije nahajajo na zelo lepih lokacijah, visoko v hribih kjer je veliko svežega zraka in so nekatere zelo lepo urejene tako od zunaj kot znotraj. Kmečki turizem ali turistične kmetije se najbolj veselijo tega kadar se kdo od domačih gostov odloči da bi imel pri njih po domačem kmečkem običaju poroko. Nekateri se odločijo da bodo svojim gostom ponudili stara kmečka opravila kot so koline, pospravljanje sena, košnja travnikov in molža krav ter s tem pokazali svojim gostom da je lahko življenje na kmetiji včasih težko včasih pa zabavno odvisno od opravil.

Comments are disabled