Umetni nohti

Urejene roke so pomemben dejavnik pri prvem vtisu, ki ga pustimo, zato se čedalje več ljudi odloči za strokovno pomoč, ki jo nudijo kozmetični saloni.

Umetni nohti so tako že stalnica sodobno urejene ženske, saj je njihovo vzdrževanje precej enostavno. Nekaj nasvetov, ki jih narekujejo umetni nohti: preden se odločimo za umetne nohte, ne smemo izvajati manikuro 3–4 dni, ker je po negi nohtov obnohtna kožica lahko občutljiva ali pa celo porezana, zato lahko pri piljenju – oblikovanju umetnega nohta – pride do vnetja ali krvavitve.

Če smo naredili manikuro na dan podaljšanja nohtov, je bolje proceduro podaljšanja prestaviti na drugi rok, ker se nohtna plošča napije vlage ter negovalnega olja itd., in ker lahko zaradi tega pride do odstopanja materiala.

Več o poslikavi nohtov si lahko preberete na spletni strani Poslikava nohtov

Manikura se ne priporoča po podaljšanju nohtov, prav tako se odsvetuje obisk savne, bazena vsaj 2-3 dni, ker naravni noht rabi nekaj dni, da se adaptira, in tudi vsakdanje stvari, kot je na primer pomivanje posode, je priporočljivo delati v gumijastih rokavicah. Umetni nohti so tudi čedalje cenejši, zato niso privilegij bogatih, temveč zapoved urejenih.

Comments are disabled