Uporabnost okroglih jedilnih miz

Izkoristek prostora v našem stanovanju je tisto, kar si želimo vsi, ki imamo manjša stanovanja. Zato je največkrat tako, da imamo zelo malo prostora za postavitev jedilne mize, še posebej, če ne želimo, da se le – ta nahaja v našem dnevnem prostoru, temveč, da je dnevni prostor namenjen druženju družine in dnevnemu počitku, prehranjujemo pa se vsi v drugem prostoru, največkrat v kuhinji ali jedilnem kotu, v kolikor je stanovanje dovolj veliko, da ta sploh lahko obstaja.

Zato okrogle jedilne mize pridejo prav predvsem takrat, ko je izredno malo prostora, še posebej prav pridejo takšne okrogle jedilne mize, ki so zložljive in jih po obedu lahko pospravimo in nas zato takšne jedilne mize ne ovirajo pri naših drugih opravilih. Za primer si zamislite stanovanje, ki je veliko približno 50 m2 in v katerem živi 4 članska družina z otrokoma, ki sta že najstnika. V takšnem stanovanju, torej živijo praktično štirje odrasli ljudje in zato je njihovo življenje utesnjeno, kar pomeni, da v samem stanovanju ni prav veliko prostora in zato so le redke jedilne mize, ki se jih lahko uporabi v takšnem stanovanju.

Najbolj primerne jedilne mize, ki se jih v takšnem stanovanju uporablja brez večjih težav, so okrogle mize, ki so zložljive in ki se jih da pospraviti takrat, ko niso v uporabi. Takšne jedilne mize zelo dobro pridejo prav tudi v primeru letovanja v počitniških prikolicah, saj je v večini primerov tudi tam problem s prostorom in je zato zelo dobro, če imamo takšno mizo, ki jo lahko po uporabi pospravimo.

Comments are disabled