Več kot le navaden stol

Sodoben človek s časom daje vse večji pomen na lastno zdravje in dobro počutje. Največjo vlogo pri tem ima naše telo, saj preko številnih receptorjev sprejema različne dražljaje in pošilja naprej po telesu različne informacije. Veliko izmed teh je nezavednih, ki pa jih z različnimi študijami skušamo odkriti. Veliko pa je tudi študij o tem, kako pravilna oziroma nepravilna drža vpliva na naše telo kot celoto in posledično tudi na naše zdravje ter počutje. Pri drži je le-ta najbolj pomembna med sedenjem, saj pri tem s precej velikim pritiskom obremenjujemo našo hrbtenico. Tako imajo pisarniški delavci precej veliko težav s hrbtenico. Za to so iz navadnega stola razvili temu prilagojen, pisarniški stol. Med posebnimi vrstami stolov pa imamo tukaj še barski stol, ki se od navadnih kar malce razlikuje.

Pisarniški delavci zelo dobro vedo, kako težavno in mučno je lahko sedeti po več ur skupaj. Še posebej kadar je stol že star in neudoben. Obstaja sicer ogromno pisarniških stolov, vendar pa se med seboj ne razlikujejo zgolj po ceni in barvi, ampak tudi po udobnosti in vzdržljivosti. Po navadi se pisarniški stoli kupijo za dalj časa in kar pisarniški delavci najbolj cenijo pa je čim večja udobnost stola, ki se s časom ne poslabša prehitro. Pri izbiri novega stola pa je pomembno tudi to, da nov stol ni preveč drugačen od starega, saj se je na nov stol po navadi kar težko navaditi. Čeprav je lahko le-ta ekstremno udoben, pa je lahko za nas še vseeno neudoben, če ga nismo ravno vajeni.

Potem pa imamo na drugi strani še gostilne, bare, lokale in podobna gostišča, kjer so stoli ravno tako zelo pomembni. Kot smo že dejali, je zelo pomembno, da je stol udoben in pa da ni preveč drugačen od tistega, kar imamo na primer doma. Barski stol je za razliko od navadnega stola precej višji in celotno gledano na sploh drugačen. Po večini so barski stoli brez naslonjala ali pa so le-ti zelo nizki, imajo pa dodatne poličke za noge. Dostikrat pa tudi ni z ničemer obložen. Na prvi pogled ne izgleda ravno udoben stol, vendar pa vseeno po svoji strukturi omogoča, da sedimo precej sproščeno.

Comments are disabled