Vhodna lesena vrata se vračajo nazaj

Še pred slabim desetletjem, ko so se začela pojavljati vrata iz drugih materialov, predvsem iz PVC, so vhodna lesena vrata izgubljati na uporabnosti. Skoraj vsaka novogradnja je dobila plastična okna in vrata, prav tako je plastika zamenjala les pri hišah in stanovanjih kjer so okna in vrata menjali. Opazovali smo lahko najrazličnejše modele oken in vrat, od najpogostejše bele barve, pa vse do pastelnih in živo rdečih, zelenih in modrih barv. Če nisi imel PVC vrat nisi bil v trendu.

Danes se trendi spreminjajo. Vhodna lesena vrata spet pridobivajo na ugledu, saj se trend narave in naravnega zopet vrača. Po rezultatih raziskav, se vedno znova ugotavlja, da je les kot izolator enako dober kot PVC, če ne še boljši. Prednost ki jo ima les je nedvomno tudi naravno dihanje lesa, saj omogoča zraku in temperaturi da naravno prehaja med notranjimi prostori in zunanjostjo.

Vhodna lesena vrata imajo praviloma višjo ceno v  primerjavi z plastičnimi. Razlika se pozna že med različnimi tipi in modeli vrat, prav tako so serijsko narejena vrata cenejša od vrat narejenih po meri. Odvisno od želja, predvsem pa od gradnje odprtine za vrata je odvisno tudi kako velik vrata boste imeli. Večja vrata, običajno z vitraži so lahko precej dražja od ožjih.

Ko se odločate za vhodna lesena vrata pa še en nasvet. Vedno več ljudi se namreč srečuje s problemom glede pridobivanja informacij glede cene. Naj vas ta težava ne odvrne preveč, svetujem vam da si vzamete dovolj časa, ter potrpljenja ter vztrajnosti. Vrata vam ne bodo nikamor ušla.

Comments are disabled