Vse kar morate vedeti o zeleni kavi

Zelena kava ena izmed najbolj priljubljenih napitkov na svetu. Bolj priljubljeni pijači sta le še čaj in voda. Marsikdo ne ve, da je zelena kava tako zelo priljubljena, ker z njo lahko tudi hujšamo. Zelena kava je mnogo bolj kakovostna od ostalih kav, saj zrna za zeleno kavo obirajo še danes na tradicionalni način, kar pomeni da kavna zrna obirajo ročno in jih ročno razvrščajo po kakovosti, saj so zrna na vrhuncu zrelosti najbolj kakovostna. Zrna od zelene kave sušijo na zraku.
Zaradi naravnega postopka pridobivanja zelene kave je tudi zelena kava vse bolj priljubljena med slovenskimi uporabniki. Zelena kava je prišla na slovensko tržišče pred nekaj leti, ko se je izvedelo, da ima zelena kava v zrnih sestavine, ki pospešuje proces raztapljanja odvečne maščobe, ki se nabira v našem telesu.
Zelena kava ni popolnoma nič drugačnega okusa ali izgleda kot običajna kava. Razlika je le v tem, da pri zeleni kavi ne pražijo njenih zrn, predno jo dajo v pakirnico in nato v prodajo. Zaradi vseh teh postopkov, ki je ročno delo je napitek iz zelene kave dražji od običajne kave.

Comments are disabled