Za prihranke pri ogrevanju morate na začetku odšteti nekaj več sredstev

Glede na to, kako zelo smo prisiljeni varčevati na vsakem koraku, nam je zagotovo strošek ogrevanja, pa naj si bo kakršnega koli ogrevanja, izredno visok in mnogim popolnoma odveč. Obstajajo pa danes sistemi, ki preprečijo visoke stroške ogrevanja in jih znižajo na minimum, to je manj kot pet evrov na mesec pa morda do deset do petnajst evrov na mesec.

To pa je že občutna razlika, je tako? Žal pa take prihranke omogočajo toplotne črpalke, ki niso ravno izredno poceni. Tako je cena toplotne črpalke zrak voda v največji meri odvisna od tega, za kakšen namen se toplotna črpalka zrak voda uporablja – samo ogrevanje sanitarne vode ali pa je toplotna črpalka zrak voda  namenjena tudi za gretje vode skupaj z ogrevanjem stanovanja. hkrati pa je cena toplotne črpalke zrak voda odvisna tudi od tega, kako velika in zmogljiva toplotna črpalka zrak voda je potrebna za stanovanje.

Glede na to, da velikost ni tako enostavno izračunati, vam vsekakor priporočam, da velikosti in zmogljivosti ne izbirate sami, temveč da za to raje zaprosite strokovnjake kot so v podjetju Štrus, pri katerih si lahko v naprej pogledate, koliko vas bo okvirno toplotna črpalka zrak voda stala, hkrati pa lahko tudi naročite strokovnjake, ki bodo opravili ogled vašega stanovanja in vas morda soočili s kruto resnico glede visokega zneska, ki ga boste morali odšteti, ali pa vam zblinili čisto vse strahove glede res izjemno visokih cen. Vseeno pa se zavedajte, da naj cena ne bo edino vodilo pri izboru toplotne črpalke, saj se pri določenih že dobi tudi subvencija, ki končni znesek nakupa lahko resnično precej zniža.

Comments are disabled