Za svoj objekt izberite le najboljše krovstvo

kvalitetno krovstvo

Gradite novo hišo in ste v fazi izdelave strehe? Najbrž stremite k temu, da bo streha varna, trajna in estetska. Ste premislili, ali je mogoče vaša hiša in s tem seveda tudi streha izpostavljena naravnim nevarnostim, kot so močan veter, potresi ali celo orkani. Tudi možnost naravnih katastrof upoštevajte, ko boste razmišljali o tem, kateri material za krovstvo izbrati za streho svojega doma. Ste se odločili za prenovo že obstoječe strehe svojega doma in želite samo zamenjati kritino na več desetletij stari hiši? Za vrhunsko streho potrebujete kvalitetno krovstvo.

Za jeklene strešnike le pravo krovstvo

Ste v dilemi, kateri strešni material uporabiti? Razmišljate o betonskih ali o glinenih strešnikih? Kaj pa jekleni strešniki? Za pokrivanje strehe izberite podjetje za krovstvo, ki bo vaš dom pokrilo z jekleno kritino, saj so strešniki iz jekla zelo lahki. Lahka jeklena kritina v primerjavi s težko betonsko kritino potrebuje manj podpornih elementov, torej se potrebuje manj gradbenega materiala za strešno strukturo pod kritino, zato so stroški nižji. Zelo lahke jeklene strešnike lahko prenašajo tudi stare in oslabljene strežne strukture, zato pri prenovi strehe že obstoječe zgradbe ni treba dodatno ojačati strešne strukture pod kritino. Jekleni strešniki niso drobljivi, če jih primerjamo z, na primer, glinenimi. Medtem ko se pri prevozu in montaži določen odstotek glinenih strešnikov lahko uniči, te nevarnosti pri jeklenih strešnikih ni. Tudi če je streha izpostavljena toči, se jekleni strešniki ne zdrobijo. Za izdelavo strehe izberite podjetje za krovstvo, ki daje prednost jeklenim strešnikom, kar je smiselno z ekološkega vidika. Namreč jeklo je mogoče reciklirati, tako se lahko jeklena streha po koncu uporabne življenjske dobe predela v nove jeklene izdelke.

Kvalitetno krovstvo – varna streha

Jekleni strešniki so odporni proti ekstremnim vremenskim razmeram, dobro prenašajo celo potrese. Težke kritine se v primeru potresa dokaj hitro zrušijo na domove, jeklene pa lahko v isti potresni situaciji ostanejo nedotaknjene ali pa se minimalno poškodujejo, ker so dovolj lahke. Jeklene kritine so odporne proti požaru, saj nevnetljivo jeklo preprečuje širjenje ognja. Jeklena kritina je odporna tudi proti močnemu vetru in toči, saj so strešniki zelo čvrsto pritrjeni na podkonstrukcijo, zato veter ne more zlahka odkriti strehe, poleg tega tudi toča ne more zdrobiti jeklene kritine. Ampak saj že veste, vse to boste imeli, če boste izbrali pravo in kakovostno krovstvo.

Comments are disabled