Zaščita vašega premoženja pred krajo – kako to storiti na najučinkovitejši način?

Kot pri vseh vrednih stvareh; nepremičnine, umetnostne zbirke, starine in drugi vrednostno pomembni predmeti, so slednje vsekakor ranljive za krajo in lahko postanejo zelo hitra tarča kriminalcev. Vsekakor se morate zavedati, da je na prvem mestu potrebno zaščititi okolico, v kateri se vredni predmeti nahajajo – nepremičnine lahko tako denimo obdate z nadzornimi kamerami, varnostnimi lučmi, CCTV kamerami, RFID sistemi in še mnogo drugih naprav, ki pripomorejo k varovanju.

Kriminalci lahko namreč zelo enostavno postavijo za tarčo posamezne umetnine, saj vedo, da je tarča lahka in da bodo v kratkem času z enim ali dvema pripomočkoma lahko enostavno opravili krajo. Vse kar morajo vedeti je, da si to stvar lastite vi, vse ostalo, kot je lokacija in druge podrobnosti pa bodo izvedeli v trenutku. Prav zato je velikega pomena, da se zavedate, koliko so vaše starine in druge umetnine vredne. Oceniti jih morate dati še preden se kaj zgodi, saj po samem dejanju to nebo imelo pomena. Imeti natančno vrednotenje vaše zbirke je zelo pomembno, sploh če jih želite zavarovati.

Imejte tudi podrobne fotografije, do katerih imate dostop le vi sami. Podrobno posnemite dragocenosti iz vseh kotov in poskrbite da se njihove posebnosti še posebej dobro vidijo. Poskrbeti pa morate tudi za zavarovalno kritje. Izbira pravega zavarovanje bo najboljša, če boste izbrali tudi pravega strokovnega posrednika, da vam bo na tem področju lahko čim bolj učinkovito svetoval in da bo slednji ustrezal vašim potrebam. Zagotoviti morate tudi varnostne sisteme, kot je že bilo omenjeno tako v, kot okrog nepremičnine, v kateri so vrednostni predmeti shranjeni. To bo delovalo kot odvračanje kriminalcev, ter hkrati ohranjalo nižjo zavarovalni premijo. Vse kar lahko storite, da boste tatovom otežili delo, bo vsekakor delalo v vašo korist.

Comments are disabled