Zaužijete dovolj omega 3 maščob na teden?

omega 3

Če gremo lepo po vrsti, omega 3 maščobne kisline so nujno potrebne za človeško telo. O njih zdravniki mnogo premalo opozarjajo oz. povedano drugače, opozarjajo, da je treba pojesti dovolj rib in opozarjajo na njihovo pomembnost. Vendar pa po drugi strani vedno pogosteje slišimo, da so ribe polne težkih kovin in da z njimi ne gre pretiravati. Kaj torej narediti oz. komu ali čemu verjeti? Zagotovo lahko verjamemo, da so ribe, ki so polne omega 3, polne težkih kovin, ki jih že tako ali tako dobimo oz. zaužijemo preveč, ampak kaj, ko ne dobimo dovolj omega 3, če ribe ne zaužijemo? V tem primeru si lahko kupite omega 3 kapsule, ki vsebujejo čiste omega 3 maščobne kisline, izognete se težkim kovinam in dobite v telo tisto, kar telo nujno potrebuje.

Ali so omega 3 kapsule zdrave?

Glede na to, da je vsem jasno, da veliko prehranskih dodatkov vseeno ni najboljša in najbolj zdrava odločitev, saj bi v nasprotnem primeru morali zaužiti ogromno kapsul, pa za omega 3 kapsule vsekakor lahko rečemo, da so izjemno dobra odločitev. Omega 3 kapsule vsebujejo nujno potrebne maščobne kisline, ki jih boste morali sicer ogromno zaužiti v ribah in izdelkih rastlinskega izvora, da boste zadostili dnevno potrebo, kar pa je za večino ljudi praktično nemogoče. Če ne želite zaužiti tudi težkih kovin, potem uživanje zadosti velike količine mastnih rib odpade. Glede na to, da pa te maščobne kisline vsebujejo ribe kot so sledi, tuna, losos, skuša, sardine in sordoni ter najverjetneje bi našli še kakšno, pa se bo zelo težko našel kdo, ki bi te ribe lahko užival nekje 4 – 5 krat na teden, pri čemer pa je treba opozoriti na dejstvo, da te ribe ne smejo biti gojene, ker sicer pride do mutacije omega 3 v omega 6.

Izberite kvalitetne omega 3 kapsule

Če ste se odločili, da boste omega 3 kapsule dejansko kupili, potem velja dodati še tole opozorilo; niso vse omega 3 kapsule dovolj dobre. Poglejte na to, ali piše, da so zagotovljeno brez težkih kovin in preverite delež teh maščobnih kisline, nekje 70 % je pravi odstotek, kar pa boste dobili zelo težko, razen če se odločite za nakup teh kapsul na strani popolnapostava.com.

Comments are disabled