Kakšne so uspešne inštrukcije

Za uspešen dosežen cilj je pomembno, da se inštruktor in učenec oziroma uporabnik inštrukcij dogovorita o načinu dela in kako bosta dosegla zaželjeni cilj. Pomembno je, da skupaj postavita zaželjeni cilj. Cilji so lahko: poprava slabe ocene, priprava na popravni, opraviti izpit na fakulteti in tako dalje.
Inštrukcije matematike je treba prilagoditi zahtevnosti obravnavane snovi, ki jo ima uporabnik. To snov je potrebno usvojiti, utrditi ali poglobiti. Pri tem mora inštruktor upoštevat predznanje posameznega uporabnika. Dober učitelj poskrbi za razlago z raznimi primeri. V dogovoru  z uporabnikom pripravi primer testa ali izpita pred pomembnim testom oziroma izpitom.

Po dogovoru s uporabnikom, včasih tudi po dogovoru s starši (odvisno na starost uporabnika in težave, ki jih ima) lahko učitelj vzpostavi stik s učiteljem oziroma profesorjem, ki uči uporabnika.
Pomembno je, da inštruktorji sodelujejo s starši osnovnošolcev ter srednješolcev, jih obveščajo o napredku pri inštrukcijah in povedo kako njihov otrok sodeluje pri takem učenje in vse ostalo kar je pomembno za uspešne inštrukcije matematike.
Za njih mora biti uporabnik interes in pripravljen na delo, drugače nima smisla da hodi na takšno vrsto učenja. Prav zaradi vsega takega postopka, pa se dogaja, da tako učenje vse bolj nadomešča šolo.

Comments are disabled