Koliko stane varstvo pri delu?

Karkoli človek naroči, še posebej pa za stvari, ki jih ne želi imeti, pa jih po zakonu mora imet, želi vsaj stvari, za katere bo odštel čim manj denarja. Prav nič drugače ni, ko govorimo kolikšna je za varstvo pri delu cena. Pri podjetju Projekt Varnost je za varstvo pri delu cena za prvo delovno mesto malenkostno višja, in sicer je ta 146,40 EUR.

Za drugo delovno mesto pa boste odšteli zgolj še polovico prvotnega stroška, torej 73,20 EUR, za vsako naslednje delovno mesto pa le še 12,20 EUR. V podjetju pa priporočajo, da jih za konkretno ponudbo za vas pokličete na telefonsko številko 040 144 853 in prilagodili se bodo vašim željam in potrebam.

Varstvo pri delu ima tudi druge zakonske zahteve. Ena izmed njih je usposabljanje delavcev za področje varstvo pri delu in požarom, kar pa se obračunava glede na število delavcev, kar pomeni, da več kot je prijavljenih delavcev za usposabljanje, cenejše je usposabljanje na posameznega delavca. Za pavšalni primer navajajo, da za enega delavca je strošek okoli 29,00 EUR, dočim je za skupino dvajsetih delavcev skupni strošek okoli 490 EUR, kar pomeni strošek na posameznika 24,50 EUR. Torej, dejstvo je, da se splača poklicati ponudnike in se z njimi dogovoriti za individualni sestanek, na katerem boste vi izrazili svoje želje in potrebe, oni pa vam bodo odgovorili, koliko vas bo varstvo pri delu tudi dejansko stalo. Ne zgubljajte časa in jih pokličite takoj, saj v kolikor vas prehiti inšpekcija, bo vse skupaj zagotovo veliko dražje.

Comments are disabled