Poskrbite, da vas bolečine v križu in mišicah ne bodo ovirale

Vsekakor ni prijetna nobena bolečina in vsak posameznik želi biti zdrav in poln energije celo življenje. Sliši se enostavno, a žal ni vedno tako, kot si želimo in predstavljamo, saj hitro lahko pride do poškodbe ali vnetja, ki pa lahko povzroči bolečine v križu. To vsekakor ne bo narisalo nasmeha na našem obrazu, ampak bo ravno nasprotno in bomo zato nervozni in zagotovo ne tako aktivni, kot bi lahko bili.

Zato poskrbite, da vas bolečine v križu in mišicah ne bodo ovirale. Hrbtenica je najbolj pomemben del človeškega skeleta, saj nam omogoča gibanje in pravilno držo, poleg tega je to najbolj zahteven, natančen in popoln del telesa. Hrbtenica je sestavljena iz 32 vretenc, deli pa se jih v pet skupin, in sicer trtica, križnica ter vratna, ledvena in prsna vretenca. Medvretenčne ploščice pa so najpomembnejši dejavnik oziroma element, ki sestavljajo našo hrbtenico. Kar pomeni, da bolečine v križu najpogosteje čutimo, ravno zaradi premika medvretenčnih ploščic, vzrok pa je lahko zaradi nepravilne drže, dvigovanja težkih stvari ali pa nas doleti kakšno vnetje.

Ko postanejo bolečine v križu neznosne, se hitro lahko bolečina širi tudi na mišice oziroma nas lahko boli celotno telo, prav tako nam to povzroča slabo voljo, postajamo napeti in hitreje razdražljivi in vse to lahko vpliva na celotno okolico, ki nas obdaja. Po navadi pa sta glavna vzroka za bolečine v križu ravno nepravilna drža ter nepravilno dvigovanje težkih stvari, kar pomeni, da si veliko lahko pomagamo že s tem, da upoštevamo nasvete in s tem ublažimo bolečine v križu.

Comments are disabled