Recepti naj vsebujejo manj maščob

Recepti, ki so dobri za naše zdravje in počutje morajo biti tudi bolj okleščeni maščob. Vnos maščob je mogoče omejiti že z nekaj osnovnimi spremembami, ki jih bodo prenesli tudi vaši klasični recepti.

Recepti za večino jedi za svojo pripravo nujno potrebujejo vsaj kapljico olja. Kuhanje takih jedi začnite tako, da olje na ponev ali zrezek nanesete s kuhinjskim čopičem.

Recepti, ki so bogati z zelenjavo so lahko pogosto preveč nasičeni z maščobo, saj določena zelenjava in gobe olja dobesedno »popijejo«. Kadar pražite zelenjavo, kuhanje začnite tako, da v vročo ponev prvo dodate zelenjavo in šele nato olje.

Recepti za kremne juhe so na žalost neizogibno polni maščobe. A določene juhe, ki jih sicer dopolnite z navadno smetano, lahko v tem primeru začinite z manj mastno kislo smetano v manjših količinah.
Če vaši najljubši recepti vsebujejo cvrtje, ki se mu ne želite odreči, lahko storite kompromis. V primeru, da hrano za cvrtje kupujete že zmrznjeno, lahko večino te hrane namesto v loncu olja, spečete kar v pečici.
Preverite še koliko maščob vsebujejo tudi drugi vaši najljubši recepti. Ugotovili boste, da so med njimi mnogi recepti kjer lahko enostavno zmanjšate količino uporabljene maščobe.

Comments are disabled